09|04

Voorbeschouwing Roy Kroon: finales kampioenschap vrouwen van start

Het Bekertoernooi eindigde jammerlijk in de kwartfinale voor Dames 1. Heel lang hebben onze meiden niet om hierover te treuren, we gaan namelijk beginnen aan de finales van de play-offs. In een best-of-five serie tegen (de kersverse bekerwinnaars) Apollo 8 uit Borne zal de equipe van Vera Koenen gaan proberen om wederom de beste van Nederland te worden!

Voorbeschouwing Roy Kroon: finales kampioenschap vrouwen van start

Foto: Hans van Wijngaarden

Gezien het competitieverloop is Sliedrecht Sport normaal gezien de favoriet. Maar daar wringt nu juist de schoen, niets is normaal in dit seizoen. Het begint er een beetje op te lijken alsof het team dat ‘Corona’ het beste onder controle heeft, de meeste kans maakt om te winnen. Overal vallen er belangrijke spelers en speelsters uit. Soms kan een team dan een flinke tijd niet trainen, soms ontbreken er soms gewoon mensen tijdens de wedstrijden. Het is dus elke week weer hopen dat je met een zo fit en compleet mogelijke selectie kunt trainen en natuurlijk kunt spelen. Laten we hopen dat ons Dames 1 haar portie inmiddels heeft gehad en zich in allerijl nog goed heeft kunnen voorbereiden op deze laatste serie wedstrijden.

Apollo zit in de goede flow, zeker na het succesvolle bekerweekend. Dames 1 heeft de wonden moeten likken en zal moeten afwachten hoe ze er nu daadwerkelijk voorstaan. Enige hoop kan men putten uit de laatste confrontatie, afgelopen maart, waarbij Dames 1 met een klinkende 0-3 zege van het veld afstapte in Borne. Dat was een flinke tik, die wij, maar zeker ook Apollo nog niet vergeten zal zijn.

Doordat Sliedrecht Sport eerste is geworden in de kampioenspoule, hebben we gelukkig wel thuisvoordeel. Geen kolkende tribunes, maar wel het trouwe publiek op de virtuele tribune. Nog even vanaf deze plaats een groot compliment aan de mannen van Sliedrecht Sport TV, welke elke week weer trouw de fans (ook van buiten Sliedrecht Sport) voorzien van fijne beelden en heerlijk commentaar. Chapeau!

Auteur: Roy Kroon


Terug naar nieuws overzicht


Business Club