16|12

Voorbeschouwing Roy Kroon: H1-Dynamo

Tijdens een bijzondere periode in de sportwereld, waarbij de eredivisie wel mag blijven sporten, maar de rest niet, probeert Sliedrecht Sport langzaamaan uit een dal te klimmen. Voorafgaand aan het seizoen wilden de blauwwitten een serieuze poging doen om de top-3 aan te vallen. Na twee bijna-stunts tegen Dynamo en Orion, leek het er lang op dat dit ook tot de mogelijkheden zou behoren. Echter, het dramatische weekend van 13-14 november zorgde er voor dat er eigenlijk al een onoverbrugbare achterstand is ontstaan. Een straatlengte achterstand op de top-3 is het gevolg.

Voorbeschouwing Roy Kroon: H1-Dynamo

Foto: Hans van Wijngaarden

Ditmaal is het een geluk dat we in Nederland met een play-off systeem spelen. De piek mag dus dit maal, ietwat noodgedwongen, best wat later in het seizoen liggen. De geblesseerden hebben zo nog wat tijd om te herstellen, zodat Sliedrecht Sport hopelijk in de play-offs weer op volle oorlogssterkte kan verschijnen.

In de voorbije periode kruipen de mannen van Paul, Marnix en Mark ook daadwerkelijk weer wat uit het dal. Een paar lekkere overwinningen op ZVH, VCN en SSS zorgen voor in ieder geval een goed moraal. Dat komt goed uit, want vanavond staat Draisma Dynamo op het programma. Een van de teams waartegen al een bijna-stunt werd uitgehaald tijdens de seizoensouverture.

Het inmiddels goed draaiende systeem met twee spelverdelers, zal mogelijk een wapen zijn tegen de record kampioen. Rick en Niels staan steevast in de topscorerslijstjes en dat is best bijzonder te noemen in de eredivisie. Het is allemaal een noodgreep, maar uiterst effectief. De traditionele diagonaalspelers van Sliedrecht Sport moeten zich eerst maar weer eens in het team zien te spelen!

De tegenstander van vanavond draait echter als een trein. Nog geen competitiewedstrijd ging verloren en in de laatste 5 duels is er zelfs geen set weggegeven. Een mooi moment om hier weer eens verandering in te brengen. Jammerlijk genoeg: normaliter staat deze wedstrijd garant voor een “volle bak” in de Basis, waarbij publieksspelers zoals Bart, Mart en Floris iets extra’s kunnen brengen. Laatstgenoemde zal overigens een gezellig weerzien hebben met zijn oude trainer/coach. Floris heeft in het verleden onder Redbad Strikwerda bij Draisma Dynamo gespeeld. Redbad presteerde het om Floris een week te schorsen, omdat hij belabberd trainde. Gek eigenlijk, want iedereen weet dat Van Rekoms echte trainingsbeesten zijn….


Terug naar nieuws overzicht


Business Club