09|12

Voorbeschouwing Steven van Mourik: H1 versus VCN

Na een weekend gedwongen rust door het uitstellen van de bekerwedstrijden, is er dit weekend weer een dubbele dosis topvolleybal in De Basis. Normaal gesproken is deze Super Saturday een garantie op volle tribunes in de Sliedrechtse sporthal, maar helaas kan in deze tijd de wedstrijd slechts onder toeziend oog van enkele vrijwilligers gespeeld worden.

Voorbeschouwing Steven van Mourik: H1 versus VCN

Heren 1 heeft met vijf punten uit de laatste twee wedstrijden de smaak eindelijk te pakken. Tijdens de laatste wedstrijd tegen SSS vochten de mannen zich vanuit een 2-1 achterstand alsnog naar de overwinning.

Deze zaterdag  staat met Computerplan VCN de laatste nog onbekende tegenstander van de competitiefase op het programma. De bekerwinnaar van 1995, toen nog bekend onder de naam ‘Alcom Capelle’, was enige tijd van het hoogste niveau verdwenen, maar is sinds vorig jaar weer terug om de strijd aan te gaan in de Eredivisie.

Onze mannen bezetten momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie en zouden op dit moment de gewenste kampioenspoule aan zich voorbij moeten laten gaan. Echter hebben ze de traditionele top 3 het vuur aan de schenen weten te leggen en biedt het programma de kansen om het hogerop te zoeken. Het gat met nummer vier Taurus is slechts twee punten en dus prima te overbruggen. VCN vindt zichzelf terug op de negende plek en zal daar ongeacht de uitslag blijven staan.

Bij de gasten zien we oude bekende Tom Feldkamp weer terug in Sliedrecht. De middenman met de eeuwige glimlach verdedigde in het seizoen 2016/2017 voor het laatst het Blauw-Wit. Voor Tom is het een weerzien met Paul en Marnix. Aan Sliedrechtse zijde nemen Rick van der Sluis en Martijn de Haan het op tegen de club waar hun roots liggen. Ongetwijfeld voor alle betrokkenen een mooi weerzien!

Om 18:00 zal via de livestream (te volgen via deze website) het eerste fluitsignaal te horen zijn. Ik wens jullie allen een fijne wedstrijd en hopelijk tot snel!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club