26|02

Voorbeschouwing zaterdag: hoogspanning!

Zaterdag staat de enorm spannende ontknoping in de Eredivisie bij de mannen op het programma. Lukt het de heren van Sliedrecht Sport om de Kampioenspoule te bereiken? De kans op plaatsing bij de bovenste vier is niet al te groot...

Voorbeschouwing zaterdag: hoogspanning!

Foto: Peter Verheijen

Plaatsing voor de Kampioenspoule vereist allereerst dat Sliedrecht zelf in de thuiswedstrijd tegen Taurus met 3-0 of 3-1 moet winnen (zaterdag live en gratis te volgen vanaf 16:00 uur via deze site). Dat is al geen makkelijke opgave. Taurus bekleedt op dit moment de vierde plek en zal zich zeker ook willen plaatsen voor die Kampioenspoule. Het hele seizoen heeft Sliedrecht laten zien last van zenuwen te hebben als het tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moet aantreden. Hopelijk zijn die zenuwen onder controle nu het echt moet.

Met de driepunter tegen Taurus zijn we er overigens nog niet. SSS uit Barnveld moet ook nog één of meerdere wedstrijdpunten verspelen tegen de nummer laatst: ZVH uit Zevenhuizen. Helemaal ondenkbaar is dat niet. SSS verloor zondag met 3-2 bij het TalentTeam. En afgelopen zaterdag had Sliedrecht zelf ook de grootst mogelijke moeite om van die ZVH’ers te winnen. Na een 2-0 achterstand in sets, werd uiteindelijk nipt gewonnen: 2-3. Als de Barnevelders dat ook doen of wellicht een nederlaag leiden én Sliedrecht wint van het team uit Houten, dan gloort de Kampioenspoule, tenzij…

Er is namelijk nog een kleine kans dat VoCASA uiteindelijk op de vierde plek eindigt. Dan moet er wel behoorlijk wat afgestunt worden. In de twee resterende wedstrijden tegen grootmachten Dynamo en Orion moeten dan minstens vier punten behaald worden. Dat lijkt slechts een theoretische kans, maar goed… een kans is een kans.

Vraag is natuurlijk wel wat plaatsing voor de Kampioenspoule in werkelijkheid oplevert. De eerdere wedstrijden hebben aangetoond dat we tegen het geweld van Dynamo, Lycurgus en Orion niet echt opgewassen zijn. De kans dat Sliedrecht zich uiteindelijk weet te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap door bij de bovenste twee teams in de Kampioenspoule te eindigen, bestaat alleen op papier. Toch moet je in sport altijd streven naar het hoogste en het perspectief van de darkhorse met wellicht hier en daar een stuntje in de Kampioenspoule, lijkt toch aantrekkelijker dan meespelen in het vervolg met de onderste vijf ploegen uit de Eredivisie. Degradatie is dit seizoen uitgesloten, dus waar het dan nog om gaat?


Terug naar nieuws overzicht


Business Club