14|02

Voorbeschouwing: zondag Bekerprolongatie?

Onze dames gaan zondag 17 februari de uitdaging aan om voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de nationale volleybalbeker te winnen. Wil je dat live meebeleven, geef je dan op voor de fanbusreis...

Voorbeschouwing: zondag Bekerprolongatie?

Tekst: Wim van Mourik / Foto: Hans van Wijngaarden

Exact een jaar geleden, was Sliedrecht Sport in Hoogeveen te sterk voor rivaal Eurosped uit Vroomshoop (3-0). Deze keer komt de uitdager wederom uit de Twentse regio. Eredivisie-debutant Apollo 8 uit Borne staat voor het eerst in de clubhistorie in de bekerfinale. Het team is op de een-na-laatste plaats in de reguliere competitie geëindigd en mag daarom na de Bekefinale in de degradatiepoule aantreden om voor lijfsbehoud in de Eredivisie te strijden. Zondag loopt heel Borne echter uit om hun heldinnen naar een bekerstunt te schreeuwen. Sliedrecht Sport is de favoriet, maar zo vanzelfsprekend als het wellicht lijkt, is het niet. Zo kaapte vorig seizoen het mannenteam van Taurus de beker weg voor de neus van het zwaar favoriete Lycurgus (3-2), de meegereisde aanhang uit Houten beleefde de dag van haar leven.

Onderschatting
Dames 1 is zich bewust van het gevaar van onderschatting. Mede met het oog daarop werd zaterdag de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen het Amsterdamse US goed geconcentreerd gespeeld. Prima serverend en met gevarieerde aanvalspatronen kreeg de opponent uit de hoofdstad van Nederland geen schijn van kans: 3-0 (25-12, 25-15, 25-19). Deze wedstrijd, om des keizers baard, bood Vera volop gelegenheid een aantal dingen uit te proberen voor komende zondag. Opnieuw bleek dat de breedte van de selectie een belangrijke pijler is waarop het team kan steunen. Zo imponeerde Jolijn met een aantal scorende acties, dat haar de topscorer (12 punten) maakte van de wedstrijd. Maar ook Christie liet zich niet onbetuigd en kreeg herhaaldelijk de handen van de supporters op elkaar. Routinier Flore speelde als gelegenheidslibero een puike partij.

The road to Zwolle
Apollo 8 kwam in de finale door Set-Up (3-2), Dynamo Apeldoorn (1-3) en SSS uit te schakelen. Bij ons ging ‘the road to Zwolle’ langs winst op Eurosped (3-1), VV Utrecht (1-3) en Sudosa Assen (0-3).


Terug naar nieuws overzicht


Business Club