05|10

Voorlichtingsavond voor ouders over ‘sexting’ door zedenrechercheur Thea van Dijk

Wat is sexting nu eigenlijk? Waar moet je jouw kind op wijzen om sexting te voorkomen? Hoe ga je er als ouder mee om? En wat zijn de gevaren?

Voorlichtingsavond voor ouders over ‘sexting’ door zedenrechercheur Thea van Dijk

Op 12 november organiseren we als vereniging een voorlichtingsavond over sexting. Onze gast is Thea van Dijk. Zij is zedenrechercheur bij de politie in Rotterdam en heeft hier elke week mee te maken in haar werk. Daarnaast geeft Thea voorlichting aan kinderen in groep 7 en 8 van de basisscholen en op het voorgezet onderwijs in Sliedrecht en omstreken.

Bij een normale seksuele ontwikkeling hoort experimenteren en óók dat doen jongeren online. Ze sturen elkaar bijvoorbeeld seksueel getinte foto’s van zichzelf door. Onschuldig op zich, maar soms met verregaande gevolgen wanneer die beelden online verschijnen. Het gebeurt regelmatig dat deze online gezet worden uit baldadigheid, om te pesten of als impulsieve wraakactie wanneer de verkering uit raakt. Maar soms schuilt er meer achter en blijkt er sprake te zijn van grooming en seksueel misbruik.

Bij onze club gaan mobieltjes mee de kleedkamer in en een foto met weinig kleding is zo gemaakt, verstuurd en gaat, voor je het weet, de hele wereld over. Het onnozel doorsturen van zulke foto’s kan al strafbaar zijn! Ook al ben je nog maar 12 jaar! Is elke ouder hiervan op de hoogte?

Op deze avond kun je eveneens kennismaken met Petra Visser en Harm van der Veen. Zij zijn onze vertrouwenspersonen binnen de club.

Je bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen: maandag 12 november 19.30 uur in Sportcafé ‘t Bankie.

Graag opgeven vóór 9 november via activiteiten@sliedrechtsport.nl.


Deel dit bericht via:

Deel dit bericht op LinkedIn Twitter dit bericht E-mail dit bericht Deel dit bericht op Facebook Deel dit bericht op Whatsapp
Terug naar nieuws overzicht


Business Club