07|11

Vooruitblikken met Gerard Baan

Woensdagavond 8 november kunnen we ons weer opmaken voor een avondje topvolleybal in sporthal De Basis. Sliedrecht Sport Heren 1 ontvangt de mannen uit Zevenhuizen: ZVH.

Vooruitblikken met Gerard Baan

Foto: Hans van Wijngaarden

Sliedrecht is het seizoen goed begonnen, er werd gewonnen tegen Papendal en Lycurgus, vervolgens volgde er een nipt verlies tegen VC Limax.

Met name de wedstrijd in de eigen sporthal De Basis liet Sliedrecht zien een team te zijn waar rekening mee gehouden moet worden, Lycurgus werd met een 3-0 nederlaag terug naar Groningen gestuurd. De coach van Lycurgus, Arjan Taaij, was duidelijk in zijn commentaar, “als Sliedrecht zo blijft spelen, dan worden ze makkelijk kampioen van Nederland”. Mooie woorden, die vooral aangeven hoe hoog het niveau is dat onze mannen kunnen aantikken.

Extra zuur was daarom dat een van de uitblinkers van de wedstrijd tegen Lycurgus, Youri Ebbelaar, afgelopen week een ernstige duimblessure opliep. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij een aantal maanden vanaf de zijlijn moeten toekijken. Een groot gemis voor het team, Youri was bezig zich te scharen tussen de beste aanvallers van de Eredivisie, maar uiteraard vooral een grote domper voor hemzelf.

ZVH is het seizoen wisselend begonnen, twee lastige uitwedstrijden werden verloren, maar in de eigen sporthal werden nog geen punten verspild. Spelers waarop gelet mag worden zijn Vincent van der Kraats en Benjamin Parkinson, afgelopen jaren sterkhouders van dit team.

De wedstrijd begint woensdag om 19:30 uur, in de inmiddels vertrouwde sporthal De Basis. Zien we jullie daar?


Terug naar nieuws overzicht


Business Club