22|03

Vreemdgaan… Hester Jasper blikt vooruit op de wedstrijd tegen Sliedrecht

Met het oog op de wedstrijd van zaterdag toog onze Jorian Hak met zijn vragenlijst naar Friesland.

Vreemdgaan… Hester Jasper blikt vooruit op de wedstrijd tegen Sliedrecht

Foto: Dijks Fotografie

Hester, kun je jezelf introduceren aan het ‘Sliedrechtse’ publiek?
“Ik ben Hester, 17 jaar en dit is mijn derde jaar als passer/loper bij VC Sneek. Naast het volleyballen studeer ik in Groningen aan de Hanzehogeschool. Hier studeer ik Sociaal Juridische Dienstverlening. Veel vrije tijd heb ik niet omdat wij vier keer in de week baltraining hebben en daarbij drie keer krachttraining. In het kleine beetje vrije tijd dat ik dan nog heb, spreek ik graag af met vriendinnen. Ik heb twee oudere zussen, Rianne en Marit. Rianne speelt volleybal in Balk en Marrit in het Duitse Aken en Nederlands team. Mijn vader heeft altijd gevoetbald en mijn moeder gevolleybald.”

Hoe wordt er in Sneek tegen de wedstrijd tussen beide teams aangekeken?
“Wij hebben er vooral onwijs veel zin in. Het is gewoon leuk om in Sliedrecht te spelen door ene leuk publiek, mooie hal en gezellige kantine. Daarbij hebben we de laatste wedstrijd met 3-2 gewonnen dus we zijn gemotiveerd dit door te zetten. Zeker een uitdaging tegen een ploeg die al het gehele seizoen bovenaan staan.”

Hoe gaan jullie zorgen dat de punten mee teruggaan in de bus naar Sneek?
“De hele week worden video’s bekeken en de tactiek besproken. Voor de rest gaan we met de instelling spelen dat we niets te verliezen hebben dus het zal een alles of niets potje gaan worden. Wij willen dolgraag die tweede plek behouden en willen hiervoor in Sliedrecht punten gaan pakken.”

Sneek vs. Sliedrecht is altijd een boeiende wedstrijd. Wat zijn de krachten van jullie als team waardoor Sliedrecht het vaak moeilijk heeft?
“De eerste twee wedstrijden zag je dat we kansloos verloren. Bij Sliedrecht ligt de foutenlast lager en zij blijken eens stukje stabieler. De laatste wedstrijd was een spannende en wonnen we met 3-2. Onze kracht is dat we gedreven zijn, fanatiek en een vechtploeg zijn. Van Sliedrecht wil je gewoon winnen, het is een beruchte tegenstander en onderling kennen we elkaar goed. Daarnaast kunnen we goed spelen met het gevoel vrijuit te mogen spelen.”

Wat is je persoonlijke doelstelling voor dit seizoen en wie wordt kampioen?
“Als speelster wil ik er staan voor het team en een stabiele speelster zijn voor de basis. Dat is waar ik nu echt aan werk. Zeker met ook op de ambitie om deze tweede plek vast te houden en de finale te gaan spelen en uiteindelijk landskampioen te worden. Wij bekijken het heel het seizoen al stap voor stap. Wij zijn nu hard bezig de finale te bereiken door deze tweede plek vast te houden. Uiteindelijk hopen we in de finale natuurlijk de sterkste te zijn.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club