26|10

Vrije entree bij Europacup-wedstrijd Sliedrecht Sport

Voor het eerst in bijna twee jaar is er morgen weer een Europese volleybalwedstrijd op Sliedrechtse bodem. In de Challenge Cup nemen de vrouwen van Sliedrecht Sport het op tegen Hermes Volley Oostende. De entree is deze keer gratis.

Vrije entree bij Europacup-wedstrijd Sliedrecht Sport

De laatste Europese wedstrijd in De Basis was die tegen Schwerin in december 2019 (foto: Pim Waslander).

Dankzij corona konden er vorig seizoen geen Europacup-wedstrijden in De Basis worden gespeeld. Sliedrecht Sport speelde toen twee keer noodgedwongen in Las Palmas. De laatste Europese wedstrijd in Sliedrecht was die van 4 december 2019 tegen het Duitse Schwerin.

Vrij toegankelijk
Maar morgen mag het eindelijk weer eens. “Omdat onze supporters lang verstoken zijn gebleven van Europees volleybal, hebben we ervoor gekozen om deze wedstrijd geen entree te heffen”, licht voorzitter Cees Boer toe. “Vrij toegankelijk voor jong en oud. Zodat zo veel mogelijk fans kunnen genieten van topvolleybal in De Basis. Wel geldt: vol = vol. En je hebt een coronapas en ID nodig om binnen te komen.”

De Europese wedstrijd is het gevolg van het landskampioenschap van Sliedrecht Sport. Eigenlijk geeft dat recht op deelname aan de Champions League, maar daar heeft Sliedrecht, vanwege het strikte eisenpakket dat daarmee samenhangt, voor bedankt.

Kwalificatieronde
Nu stromen de blauw-witten in, in de kwalificatieronde (1/32e finales) van het Europacup III-toernooi; de Challenge Cup.

De wedstrijd begint woensdag 27 oktober om 19:30 uur en wordt tevens live uitgezonden via SliedrechtSport.nl. Een week later staat de return in Oostende op het programma. Wint Sliedrecht Sport dan wordt op 17 november de volgende ronde thuis gespeeld. Wederom tegen een Belgische ploeg: Ladies Volley Limburg uit Genk.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club