14|11

Vrouwen laten punten liggen tegen Oranje talenten

Een mooi affiche vandaag in Ede. Team 22, met een mix aan talenten en Oranje-speelsters, trad aan tegen onze eigen vrouwelijke trots. Daar waar Apollo vorige week met 1-3 de boot in ging thuis tegen hetzelfde team, moest ook Sliedrecht een nederlaag slikken: 3-2.

In de eerste twee sets was er nauwelijks sprake van enige spanning. Tenminste, in de wedstrijd. Het kan dat de teams zelf er wel strak van stonden. In set 1 liet blauw-wit het geheel afweten: 25-13. In de set erna was het precies andersom, waarbij ons Dames 1 op een gegeven moment op tien punten voorsprong stond. T22 kwam nog wat terug, maar uiteindelijk was de set met 20-25 voor ons.

Set 3 was ronduit spannend. Tot aan de 17 ging het redelijk gelijk op. Daarna nam de thuisploeg de voorsprong, die opliep tot 22-19. Met Christie voor Julia werd er echter even opgeschakeld aan Sliedrechtse zijde, wat na 23-21 en 23 gelijk, resulteerde in een 24-26 overwinning.

De eerste wedstrijdpunt van de dag was binnen. Helaas bleef het daar ook bij. De vierde set was een kopie van de derde, zonder de blauw-witte inhaalrace aan het eind. 18 gelijk, werd 22-19 en daarna helaas 25-22.

In set 5 lukte het de Basisbewoonsters niet meer in de Van der Knaaphal: 7-3, 11-6 en 15-8. Toch een punt meegenomen tegen het voormalige Talentteam Papendal, dat met het oog op het WK in eigen land een andere samenstelling kent. Voor het gevoel had er met wat meer scherpte ook wel gewonnen kunnen worden. Kortom, we zijn nog niet uitgegroeid en dat hoeft in deze fase van de competitie ook nog niet. We maken ons op voor een mooi vervolg van het seizoen!

Voor wie de wedstrijd wil terugkijken… volg deze link.