27|10

Vrouwen moeten meerdere erkennen in Oostende

In de kwalificatieronde van de Europese Challenge Cup heeft Dames 1 vanavond verloren van Hermes Volley Oostende. De 1-3 uitslag weerspiegelt niet geheel de spannende strijd.

Vrouwen moeten meerdere erkennen in Oostende

Foto's: Pim Waslander

Voor het eerst in twee jaar was er weer eens Europees volleybal op Sliedrechtse bodem. Dat leek uit te stralen op de blauw-witte vrouwen. Met Julia in het team leken de bibbers de overhand te hebben in de eerste set. Na 7-11, werd er bijna gelijk gemaakt op 10-11, maar daarna liepen de Belgsen – die zonder oud-Sliedrecht Sport’ster Fanny Lafeber aantraden – uit naar 12-18. Bij de big points kwam de spanning weer terug, maar nooit kreeg Sliedrecht zicht op de overwinning, ondanks het ingbrengen van Vera op 21-24: 22-25.

De tweede set begon even rampzalig, maar allengs kwamen de Sliedrechtse vrouwen beter in hun spel. Via 7-9 werd het op de 10 gelijk. Dat sudderde zo door, totdat Sliedrecht op 23-22 de voorsprong nam. Helaas eindigde ook die set in Oostends voordeel: 23-25.

In set 3 speelde Vera voor Jolijn. Niet dat dat nou de ommekeer bracht, maar Sliedrecht was wel in charge vanaf het begin. 10-7 werd 20-17, toen Julia weer werd ingebracht voor Kirsten. Op 22 gelijk was de spanning weer geheel terug, maar toch wisten de Sliedrechtsen hun coolness te behouden: 26-24.

In set 4 was Jolijn weer terug en Julia op de bank. De hele set was Sliedrecht in de achtervolging: 1-4 werd 9-14, wat weer werd terug gebracht tot 17-19. Uiteindelijk ging de set met 22-25 toch naar de gasten.

Jammer, maar helaas… maar toch wel voldoende perspectief voor volgende week om terug te slaan in Oostende. Op woensdag 3 november in Oostende. Daar  begint de victorie…. daar ben je toch wel bij? Onze meiden verdienen het!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club