24|10

Vrouwen scoren driepunter tegen Peelpush

Dames 1 heeft de volle buit in eigen Basis kunnen houden tegen de bezoeksters uit Meijel. De derde set moest nog wel aan de Limburgsen gelaten worden, maar met 25-22, 25-12, 23-25 en 25-21, mocht Sliedrecht drie punten bijschrijven. Topscoorder in het blauw-wit werd Jolijn met 17 punten.

Foto's: Guillaume Kortekaas

Verslag van Vizier op Volleybal:
Sliedrecht Sport had het in de eerste set niet gemakkelijk tegen Peelpush. Na 10-8 werd het 10-13 en 15-13, maar de gasten uit Meijel hadden bij 21-21 ook die achterstand weer weggewerkt en zich in een goede uitgangspositie voor de setwinst gemanoeuvreerd. Maar na de 22-22 sloeg de thuisploeg toe en liep in een keer door naar de 25-22 winst.

Daarop volgde een set, waarin Peelpush niet meer mee kon komen. Met overmacht ging de thuisploeg van 7-3 via 16-7 en 21-10 naar de 25-12 setwinst en de 2-0 in sets.

Het leek een snelle overwinning te worden voor de landskampioen, echter pakte dat in de derde set anders uit. Kirsten Wessels zette Sliedrecht met haar score voor 22-19 op de goede weg, waarop de time out van Peelpush volgde. Daarna deed de foutenlast bij Sliedrecht Sport een stevige duit in de punten pot bij Peelpush. Na 22-19 scoorden ze nog vijf keer voor de gasten en niet meer voor zichzelf. Celine Keijsers maakte bij 22-22 gelijk, de rest kreeg Peelpush cadeau voor de 23-25 winst.

De teams bleven in de vierde set tot 8-8 bij elkaar, daarna kreeg Sliedrecht Sport licht voordeel (10-9, 12-11). De serveserie van Jolijn de Haan naar 17-12, met daarin twee time-outs van Peelpush, leek het verschil te maken, maar Emma Jenneskens van Peelpush serveerde haar ploeg vervolgens naar 17-18. De strijd lag weer helemaal open en bleef open tot aan 21-21. De foutserve stond aan de basis van de laatste vier punten voor Sliedrecht. Een ace van Kirsten Wessels en een blokpunt van Denise de Kant maakten de 25-21 en 3-1 zege voor Sliedrecht perfect.

Lotte van der Horst werd met 23 punten de topscorer van de partij. Jolijn de Haan maakte er 17, Denise de Kant scoorde 6 blokpunten.

Lees hier het hele artikel op vizieropvolleybal.nl.

En hier vind je een uitgebreide fotoreportage van Ruud Montagne op Volleyinfo.nl.