14|03

Vrouwen verliezen verrassend heenwedstrijd halve finale Beker

In de Activiahal in Sint Anthonis heeft FAST vanavond verrassend gewonnen van onze dames. Na de eerste twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht. 17-25 en 16-25 betekenden een 0-2 voorsprong voor de gastploeg. Nog één setje en dan snel terug de bus in voor de 117 kilometers naar huis. Helaas dacht Flamingo's-Activia daar anders over en wonnen ze de resterende sets met 25-23, 25-19 en 15-9.

Vrouwen verliezen verrassend heenwedstrijd halve finale Beker

Foto: Pim Waslander

Op één of andere manier ligt de hal in Sint Anthonis ons niet erg. We spelen er nooit goed, maar om nou van de nummer laatst van de reguliere competitie te verliezen, is ook wel weer wat overdreven. Het roept herinneringen op aan het Bekertoernooi van 2021, toen we in de kwartfinale eveneens verloren van FAST en uit het toernooi werden gekegeld. Toen was alleen meer dan de helft van ons team uitgeschakeld door corona.

Afijn… van de andere kant bezien maakt het de returnwedstrijd wel spannender. Deze is volgende week dinsdag – 21 maart – vanaf 20:00 uur in De Basis. Dus: nog geen paniek. Volgende week gewoon ook die derde set pakken!

 

Verslag Vizier op Volleybal
FAST heeft gisteravond een huzarenstukje uitgehaald door op eigen veld de heenwedstrijd in de halve finale voor de Nevobo beker met 3-2 van landskampioen Sliedrecht Sport te winnen. En dat vanuit een 0-2 achterstand in sets. FAST kwam via 17-25 en 16-25 met 0-2 achter, sleepte vervolgens de derde set over de streep ((25-23) en won de vierde gemakkelijk (25-18). Die overmacht zette zich voort in de tiebreak, die met 15-9 gewonnen werd. Wat een appeltje-eitje voor Sliedrecht had moeten worden, liep uit op een zware teleurstelling en uiteraard een terechte feeststemming bij de thuisploeg.

Via Veerle van den Heuvel kwam FAST op 2-0 voor in de eerste set, daarna was het vooral de foutenlast van Sliedrecht die hun in de score gelijk tot aan 7-7 op liet gaan met de gasten. Bij 7-11, na scores van o.a. Jolijn de Haan en Ellemijn Stevens ging FAST de time out in.

Iris Vos sloeg de ballen raak voor de gasten, bij de thuisploeg was het vooral Michelle Koolen die voor de punten zorgde. FAST bleef op een punt of vier, vijf afstand volgen tot aan 14-18. Iris Vos en Jolijn de Haan sloegen Sliedrecht vervolgens naar 14-22, na de 17-24 verzilverde Ellemijn Stevens een overpass voor de 17-25.

Sliedrecht Sport nam de eerste time out van de wedstrijd op bij 10-8 in de tweede set, nadat Anne Heesakkers met een ace die stand op het scorebord had gezet. Jolijn de Haan bracht met haar score na die pauze spelverdeelster Noa Rahangmetan aan serve, die Sliedrecht naar 11-15 serveerde, met behulp van blokpunten van Ellemijn Stevens en Iris Vis bleef zij aan de opslag tot aan die stand.

Na de side out via een slim lobje van Silke Bruil liep Sliedrecht verder uit (11-18), waarop FAST de time out in ging. Zonder succes, Evie van Kerkvoorde en Iris Vos brachten de stand op 12-22. Michelle Koolen scoorde nog 15-23 en 16-24, waarna Iris Vos via de vingers de set met 16-25 besliste.

Aces en kadootjes, dat waren de scores van FAST in de derde set tot aan 9-7, met uitzondering van de scorende smash van Michelle Koolen voor 7-6. Na de 9-9 maakte Sliedrecht drie aanvallende fouten op rij (12-9) en haalde Elroy Bezemer de ploeg naar de zijlijn. Twee aces van Ellemijn Stevens zorgden even later voor de 14-14 tussenstand.

FAST knokte zich vervolgens naar een verschil van vier punten (18-14) en zag het voordelige verschil (na 18-17 en 19-18) bij 20-20 in rook opgaan. De ingevallen Dagmar Mourits en een uitgeslagen FAST aan val maakten gelijk. De 21-21 kreeg een positief vervolg voor FAST. Een driepunter zette hen op setpoint bij 24-21, Evie van Kerkvoorde bracht het verschil terug tot één puntje bij 24-23, waarop FAST naar de kantlijn ging. Michelle Koolen zorgde daarna voor de 25-23 winst en de 1-2 stand.

In de vierde set nam Sliedrecht Sport al vroeg een voorsprong, maar kon die niet vasthouden. FAST speelde met heel veel enthousiasme en hoe langer het duurde, des te beter kwamen ze in de wedstrijd. Sliedrecht Sport probeerde met wissels en time outs dat ritme te breken, maar slaagde niet. FAST liet zich niet afstoppen en dacht terug aan eerder bekersucces tegen de landskampioen. Dat wilden ze herhalen. Sliedrecht kreeg de ballen steeds moeilijker bij FAST tegen de vloer, terwijl de thuisploeg vol voor de tiebreak ging. En daarin slaagden ze via een 25-18 zege. Afgetekend en onthutsend voor de bezoekers.

De gifbeker was echter nog niet leeg voor de landskampioen. FAST pakte meteen het initiatief in de beslissende vijfde set, kwam met 6-3 voor en wisselde met een 8-5 voorsprong van kant. Via een foutserve van Sliedrecht kwam FAST bij 14-9 op matchpoint. Rebekka Leitzke zorgde met een direct punt uit haar opslag voor de 15-9 setwinst en 3-2 wedstrijdwinst.

Sliedrecht Sport gaat door naar de finale als ze volgende week dinsdag met 3-0 of 3-1 winnen. Bij 3-2 volgt er een golden set. FAST verdient een finaleplaats bij iedere zege in de return.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club