02|04

Vrouwen walsen over Zwolle heen

Op papier leek het toch wel een interessant potje te kunnen gaan worden. Maar zoals in de meeste sporten wordt er in volleybal ook niet op papier gespeeld. Met hard werken en de nodige servicedruk werd Regio Zwolle met 3-0 weggezet in De Basis.

Foto’s: Guillaume Kortekaas

Verslag van Vizier 0p Volleybal:

Sliedrecht Sport vs. Regio Zwolle Volleybal eindigde in een 3-0 (20, 22, 19) zege voor de thuisploeg. Na die irritante Hornbach reclame nam de thuisploeg een 4-1 voorsprong die Marly Bak van Zwolle met een serie naar 4-6 van de borden serveerde. Ook de 12-9 achterstand maakte Zwolle met een mooie serie (naar 12-14) ongedaan. Na de time out op die stand sloeg Vera Mulder Sliedrecht naar 14-14, uitblinkster Jolijn de Haan maakte 16-14. En wat later serveerde ze haar ploeg met een drukvolle sprongserve naar 20-16. Zwolle klampte aan (21-19), kwam echter na scores van Vera Mulder met 24-19 achter en zag Carlijn Ghijssen- Jans het setpoint verzilveren.

In set twee maakte Sliedrecht Sport na 18-19 (na 7-4, 14-12 en 14-16) het verschil door o.a. drie aces op rij van Vera Mulder, waardoor ze op 22-19 kwamen. Scores van Susan Schut hielden het bij 22-21, en 23-22 spannend. Via de netband door Jolijn de Haan en met een kill-block sloot Sliedrecht Sport de set met 25-22 af.

In de derde set kwam Zwolle al vlot op een behoorlijke achterstand (10-6, 14-9) kwam door scores van Iris Reinders en Susan Schut terug naar 16-13, maar zag Sliedrecht vervolgens naar 20-14 uitlopen. Rochelle Wopereis scoorde met een mooie tweede bal (22-17), de ingevallen Emily Silderhuis kon via omloopballen de stand naar 23-19 tillen, voordat Sliedrecht via Carlijn Ghijssen-Jans met 25-19 afmaakte.