05|04

Wasko start kinderdagopvang in De Basis

De samenwerking tussen Wasko Kinderopvang en de Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB), eigenaar van sporthal De Basis, wordt uitgebreid. Naast de huidige buitenschoolse opvang zal vanaf zomer 2022 ook dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar aangeboden worden in en rond de sporthal.

Wasko start kinderdagopvang in De Basis

“De uitbreiding van het aanbod is voor ons een logische stap nadat sporthal De Basis al vier jaar het onderkomen is van onze succesvolle Sport-BSO”, licht Rogier Vegter, directeur-bestuurder van Wasko Kinderopvang toe. “Wasko werkt aan het predicaat ‘Gezonde Kinderopvang’. Eén van de pijlers daarvan is bewegen. Voldoende en spelenderwijs bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Op jonge leeftijd gezond beweeggedrag aanleren is makkelijker dan op latere leeftijd ongezonde gewoontes afleren. Sporthal De Basis is dan ook de perfecte locatie om een kinderdagverblijf te starten.

Gezond en evenwichtig opgroeien
Marit Koppelaar, locatiemanager Wasko is enthousiast over de uitbreiding van het aanbod vanaf deze locatie: “Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke, speelse manier voldoende beweging krijgen aangeboden, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien. Onze pedagogisch medewerkers helpen peuters en kinderen onder de 2 jaar dan ook spelenderwijs met leren bewegen, zowel binnen als buiten op en rond de beachvelden.”

“We bieden graag gelegenheid aan deze extra activiteit van Wasko”, aldus Ad Riebergen, namens SSB. “Wasko is al sinds de opening van De Basis bij ons actief. In de loop van de afgelopen vier jaar is een hechte samenwerking opgebouwd. Bovendien draait alles in onze sporthal, tevens thuishonk van Sliedrecht Sport, om sporten en het in beweging krijgen van mensen. Dat kinderen via de opvang daar al op een jonge leeftijd en op zo’n leuke manier als Wasko dat doet, mee in aanraking komen, is top.”

Start
“We willen zo snel mogelijk van start”, vervolgt Koppelaar. “We hebben al veel aanvragen van ouders die hun kindje bij Wasko willen onderbrengen zodat zij met een gerust gevoel aan het werk kunnen. Vanwege het personeelstekort, is de start nog niet helemaal definitief. We werven met man en macht en streven ernaar om in juni een tijdelijk onderkomen klaar te hebben voor één dagopvanggroep waar 16 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar naar hartenlust kunnen bewegen, ontdekken en spelen. In de toekomst willen we dat laten uitgroeien naar twee dagopvanggroepen in De Basis.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club