17|02

We beginnen nu pas echt…

De titel van deze voorbeschouwing is tevens de titel van een nummer van De Dijk. Zeer het aanhoren waard of, op wat minder Alblasserwaardse wijze gezegd, gewoon een prachtig nummer.

We beginnen nu pas echt…

Tekst: Rick van de Weg. Foto: Peter Verheijen

Het zou mooi zijn als we dat over een week of tien ook kunnen zeggen over de prestaties van ons Dames 1. Het is dit seizoen namelijk spannender dan in de afgelopen vijf seizoen bij elkaar. Toen walsten we vaak al in de reguliere Eredivisie competitie over vrijwel alle opponenten heen, om dat in de Kampioenspoule nog eens dunnetjes over te doen.

Nu liggen de partijen dichter bij elkaar. Utrecht, Zwolle, Sneek en Apollo geven zich zeker niet zo maar gewonnen. Sudosa-Desto mag zich, net als ons Heren 1 in de mannelijke Kampioenspoule, als outsider opstellen en kan elke wedstrijdpunt als overwinning vieren en daardoor nog best wel eens met een verrassende buit het seizoen afsluiten.

Toch heb ik er wel vertrouwen in. De afgelopen twee wedstrijden, die vanuit ons perspectief niets meer om het lijf hadden en waarbij belangrijke krachten als Jolijn (stage) en Louise (geblesseerd) ontbraken, werden gewonnen. De 1-3 tegen Peelpush okay, maar de 3-2 winst tegen Voltena toonde de mentale veerkracht van het team aan. Ook niet-basis speelsters als Julia en Dagmar lieten zien hun mannetje te kunnen staan en van een 0-2 achterstand boog het team de wedstrijd om naar 3-2 winst. Chapeau!

Vandaag beginnen de weken van de waarheid. Daarin komen we Peelpush en Voltena niet meer tegen, dus het zal allemaal een tandje meer moeten, maar dat kunnen we. Te beginnen met de kwartfinale in de Beker tegen Apollo vanavond. Echt niet disrespectvol bedoeld, maar wie wint staat in de finale. Tenminste, daar mag je vanuit gaan. Zowel Apollo als Sliedrecht moeten toch geacht worden in de halve finale – over twee wedstrijden – van FAST te winnen.

Vanuit scoreboard journalistiek beredeneerd, staan we er goed op. Dit seizoen hebben we al twee keer gewonnen van de Bornesen. Bovendien waren we in het recente verleden altijd een beetje een angstgegner voor de meiden uit Twente.

Dusssssss… koppie erbij, doen wat je doen moet, simpel spelen en de dijk niet laten bezwijken. We beginnen nu pas echt!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club