15|01

Wederom Bekerfinale na bloedstollende strijd

Ons Dames 1 is door naar de Bekerfinale op 16 februari. Met uiterste krachten wisten ze in een geweldige halve finale te winnen van Apollo 8.

Wederom Bekerfinale na bloedstollende strijd

17-02-2019: Volleybal: Sliedrecht Sport v Apollo 8: Zwolle Finale Nationale Beker Volleybal Seizoen 2018-2019 L-R Demi Korevaar (8) of Sliedrecht Sport

Foto’s: Pim Waslander

Ondanks de winst in de Bekerfinale vorig jaar en de Supercup dit jaar, bleek de wedstrijd tegen Apollo een hele lastige dobber.

Onze blauw-witte dames moesten echt vol aan de bak, maar met de zoete smaak van victorie als beloning. De eerste set ging met 25-23 verloren. Dat had een waarschuwing kunnen zijn, ware het niet dat set twee (24-26) en drie (20-25) in Sliedrechts bezit kwamen.

17-02-2019: Volleybal: Sliedrecht Sport v Apollo 8: Zwolle
Finale Nationale Beker Volleybal Seizoen 2018-2019
L-R Nationale Beker

De weerstand van de Bornsen leek af te nemen, maar niets was minder waar. In set 4 gaven we volstrekt niet thuis (25-13) wat het Overijsselse publiek op de banken deed klimmen. Terecht… want de partij leek in thuisvoordeel beslecht te worden. Met 14-12 was de Sliedrechtse aanwezigheid in de finale ver weg. Maarrrrrrrrr… op z’n Duits kwamen we terug tot 14-14. D’r op en d’r over… 14-16 voor ons en de finale op zondag 16 februari in Den Bosch tegen de verrassende tegenstander VCN uit Capelle aan den IJssel. Het team uit de Topdivisie wist de Friezinnen van VC Sneek te verslaan.

Met z’n allen naar de Maaspoort in Den Bosch! Dat wordt een mooi feest. Binnenkort kun je je inschrijven voor tickets en de busreis via deze site.

 

Vizier op Volleybal

Sliedrecht en VCN naar bekerfinale
In Borne ging de halve finale bij de dames tussen Apollo 8 en Sliedrecht Sport. De gasten zijn lijstaanvoerder in Nederland en waren in de laatste onderlinge ontmoetingen drie keer over de sterkste gebleken. Vorig seizoen versloegen ze Apollo 8 in de bekerfinale, ze wonnen de Supercup voor competitiebegin tegen de ploeg van de gebroeders Oosting en in de competitie was er in Sliedrecht ook winst.

Alle indicatoren wezen dus eigenlijk naar Sliedrecht als de favoriet van dit duel, aan hen de taak om het in een druk bezochte Veste waar te maken, aan Apollo 8 de taak om het succes van vorig seizoen een vervolg te geven en weer de finale te halen.

Het werd een fantastische volleybalavond, met een ‘Omnisport volleybalsfeer’, die de toeschouwers vijf sets aan de stoelen gekluisterd hield. Spannend tot de laatste punten van de vijfsetter, waarin Sliedrecht nipt won. Apollo vergat zich met de finale te belonen voor een prima prestatie en liet Sliedrecht op 14-12 in de tiebreak nog ontsnappen naar 14-16.

Meteen de eerste set was het al raak. Het ging heel lang gelijk op, Sliedrecht sloeg een gaatje (16-18), Apollo dichtte het (22-22) en maakte van de 22-23 achterstand een 25-23 setwinst. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De 16-19 achterstand werd een 22-21 voorsprong voor Apollo, Sliedrecht kwam bij 23-24 op setpoint en won door punten van Esther van Berkel en Lisanne Baak na de 24-24 gelijke stand.

In de derde set hadden de gasten halverwege de set al een hele ruime voorsprong genomen (8-15), die ze met succes maar minder verschil naar de finish brachten. Het werd 1-2 na de 20-25 setwinst. Apollo moest vol in de beugels om een tiebreak af te dwingen. En dat deden ze ook, Sliedrecht werd in de vierde set van het veld gespeeld, volledig onder de voet gelopen. Via 8-3, 14-5, 19-6 en 22-10 ging de set met 25-13 naar Apollo 8.

Bij de veldwissel stond de thuisploeg met 8-4 voor. Daarna kantelde de set een paar keer heen en weer. Sliedrecht kwam ernaast (9-9), ging er voorbij (10-12) en op het moment dat iedereen dacht dat Apollo aan het kortste eind zou trekken kwamen ze via scores van Tess de Vries en Rianne Vos terug naar een 14-12 voorsprong. En dat hadden ze moeten afmaken, de kansen waren er, maar het laatste punt wilde niet vallen. Fleur Savelkoel maakte gelijk, Apollo sloeg uit, waarna Christie Wolt het laatste punt via het blok uitsloeg. 14-16, Sliedrecht was dolblij, Apollo treurde en kan zich zondag revancheren!

Lees hier het hele artikel op vizieropvolleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club