08|12

Weer tegen de koploper…

Nadat vorige week toenmalig koploper SSS uit Barneveld op bezoek kwam, komt zaterdag de nieuwe koploper op visite in De Basis. Na een 3-0 overwinning op directe concurrent SSS hebben de Limburgse mannen de nummer 1 positie overgenomen. Roy Kroon blikt vooruit...

Weer tegen de koploper…

Foto: Hans van Wijngaarden

Na een mooie reeks overwinningen zitten de mannen van Martijn van Goeverden momenteel in een lastige serie wedstrijden. Dynamo, SSS, Lycurgus en nu dus Numidia VC Limax zijn stuk voor stuk teams die meer kansen worden toegekend dan de Sliedrechtse equipe. Kan Sliedrecht Sport een stuntje uit de hoge hoed toveren?

Met een jong en grillig team is van alles mogelijk, zoveel is wel duidelijk. Als de service begint te lopen bij de Alblasserwaardse formatie komen er altijd kansen. Dat zal waarschijnlijk ook de sleutel tot succes worden. Een balletje rustig inbrengen is vrijwel geen optie, daarvoor zijn de Limburgse mannen te stabiel en hebben zij teveel aanvalspower. Een sterkere tegenstander verrassen en overrompelen, dat lijkt het devies.

Limax draait een mooi seizoen, onder leiding van oud-Olympisch kampioen Guido Görtzen. Samen met oud-internationals Nico Freriks en Rob Bontje vormen zij de ervaren basis van dit team. Daaromheen is een ploeg gebouwd die een stevig trainingsprogramma wil draaien en daarmee volleybal in Limburg weer wil laten leven als nooit tevoren. Vooralsnog gaat ze dit prima af, maar kunnen ze dit het hele seizoen volhouden?

Ervaring tegen jong talent, oud tegen jong. De broertjes De Groot tegen Bontje en Freriks. Wat een lekker affiche zeg. Met Frank Vlot als tolk en een volle tribune moet het mogelijk zijn om de vlaaieneters een pootje te lichten. Kunnen we op uw steun rekenen? Zaterdag vanaf 20:00 uur in De Basis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club