11|03

Wilco Struijk blikt vooruit op H1 tegen SSS

De laatste pot van de reguliere competitie, en wat voor één! Sliedrecht Sport Heren 1 ontvangt de mannen van SSS uit Barneveld. Een rechtstreeks gevecht om de felbegeerde vierde plaats, die recht geeft op het laatste te vergeven plekje in de Kampioenspoule.

Wilco Struijk blikt vooruit op H1 tegen SSS

Foto: Hans van Wijngaarden

De mannen uit Sliedrecht staan er na de uitoverwinning tegen ZVH (0-3), afgelopen dinsdag, goed voor. Het keurkorps van coaches Paul en Marnix moet echter wel winnen; ervan uitgaande dat SSS in de twee resterende inhaalwedstrijden zes punten scoort.

Nog even op een rijtje… De Eredivisie Heren bestaat dit seizoen uit elf teams. Na de reguliere competitie (een thuis- en een uitwedstrijd tegen iedere tegenstander), plaatsen de vier beste teams zich voor de Kampioenspoule. Ook in deze poule treft ieder team elkaar thuis en uit. De nummers 1 en 2 vechten vervolgens in een best-of-five uit wie er kampioen van Nederland wordt.

Een eventuele dark horse-status is daarin zeker weggelegd voor Sliedrecht. Het team is namelijk goed in vorm. Na een periode meer hertstelbewijzen te hebben verzameld dan wedstrijdpunten, is het in de laatste weken weer genieten. De afgelopen vijf wedstrijden eindigden alle in 3-0 winst; of terwijl 15 uit 5. Dat klinkt nog lekkerder! Zo werd er afgelopen dinsdagavond ook weer in een klein uurtje afgerekend met VCN.

Een mooie bijkomstigheid is dat vrijwel iedere speler zijn punten meepakt. Maar vlak ook de ambitieuze ploeg uit Barneveld niet uit. Het eerdere weerzien in de competitie liet wel zien dat de partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. In Barneveld werd er nipt met 2-3 gewonnen door Sliedrecht. De belangrijkste slag werd echter geslagen op de transfermarkt. Nadat bekend werd dat Paul en Marnix op zoek gingen naar een nieuwe uitdaging, waren de Barnevelders er als de kippen bij en wisten zij het duo vast te leggen voor de komende drie seizoenen.

De taak is zaterdag aan de spelers van Sliedrecht om voor Paul en Marnix al wat verbeterpunten bloot te leggen bij hun nieuwe team. Let op: de wedstrijd begint al om 17:30 uur en wordt om 20:00 uur gevolgd door Dames 2. Dat biedt alles mooie kansen voor een gezellige, lange derde én vijfde helft. Tot ziens in De Basis!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club