20|11

Winst en verlies

Gisteravond kwamen zowel onze mannen als vrouwen in actie. Laatstgenoemden deden dat thuis in De Basis en wisten de volle driepunter te noteren. De mannen, op bezoek bij Taurus, moesten het met één puntje stellen.

Foto’s: Roel Ubels

Daar waar coach Elroy Bezemer er in andere wedstrijden lustig op los wisselde, bleef dat dit duel beperkt tot het inbrengen van Ellemijn voor Mille op het midden. Ook Julia speelde een paar punten mee, maar voor de rest werd het werk gedaan door Iris, Lana, Noa, Emma, Louise en Jolijn.

Dat marcheerde in de eerste set best aardig, alhoewel er van groots spel geen sprake was. Na de topper tegen Apollo doordeweeks en het aanstaande Europacup-treffen is dat wellicht ook niet zo verwonderlijk. De voorsprong lag steeds bij de thuisploeg, maar op 23 maakte Sudosa gelijk, om daarna meteen weer twee punten en de set in te leveren.

In set 2 was het spelbeeld precies andersom: voorsprong voor de gasten, Sliedrecht dat bijtrekt bij 20 en zes punten later de set kwijt is: 21-25 en 1-1.

In set 3, met Ellemijn dus voor Mille, leek het wederom de verkeerde kant op te gaan. Behoorlijk was foutjes aan Sliedrechtse kant maakte dat zij steeds tegen een achterstand aankeken in de eerste helft. Bij 13-14 begon het gelukkig eindelijk te lopen en werd er gas gegeven. Onder meer door een fraaie servicereeks van Ellemijn eindigde de set in 25-17. Over set 4 kunnen we kort zijn. Bij Sliedrecht liep het gewoon lekker met mooie aanvallen en een dito verdediging aan het net. Sudosa had er weinig tegen in te brengen: 25-16.

Via deze link vind je de uitgebreide fotoreportage van Roel Ubels.

Ondertussen leverden de mannen strijd in het pittoreske Houten. Sliedrecht kon de 1-0 in sets, na 25-22, met een dikke 12-25 en 18-25 ombuigen naar een 1-2 voorsprong, wist echter in de vierde set de wedstrijd niet in het slot te gooien. Taurus dwong met 25-19 de tiebreak af en won die met 17-15 nadat de matchpoints op 14-12 verloren waren gegaan.