17|05

Woensdag: oefeninterland in De Basis

Woensdag 19 mei spelen de oranjevrouwen tegen België in onze eigen De Basis. Het betreft een oefenduel op weg naar de start van de Volleyball Nations League, die op 25 mei begint in het Italiaanse Rimini en waar zowel Nederland als België acteren. Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn.

Woensdag: oefeninterland in De Basis

Foto: Nevobo (fotohoogendoorn.nl)

De testwedstrijd tegen België is een vervolg op zo’n zelfde duel op zondag 9 mei. Toen werd er in het Belgische Beveren gespeeld. Het zijn de eerste wedstrijden van bondscoach Avital Selinger sinds zijn terugkeer bij Oranje.

Alhoewel, wedstrijden… in Beveren werden er gelijktijdig twee wedstrijden gespeeld. Naar punten werd in de viersetters niet gekeken en er was, zeker bij Nederland, sprake van een pure mix. Er kon niet gesproken worden van een A- en een B-formatie.

Uit het verslag van John Volkers in de Volkskrant:
De Volleyball Nations League, een toernooi van minimaal vijf weken in de Italiaanse badplaats Rimini. Daar spelen de sterkste zestien landen van de wereld. Tal van landen zullen het toernooi gebruiken om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van Tokio van eind juli. Andere landen, zoals Nederland en België, gebruiken de wapenschouw in Italië om een nieuwe ploeg te bouwen. Niemand kan degraderen uit deze eliteklasse. Er kan, zo men wil, naar hartenlust worden geëxperimenteerd.

Voor Nederland is het de eerste aanzet voor de vorming van een WK-ploeg. Die moet over 500 dagen klaar zijn als in Arnhem het WK vrouwen begint. Zestien maanden geleden, na de uitschakeling in Apeldoorn voor de Olympische Spelen, had de transitie naar Nederland-2022 al moeten beginnen. Het kwam er niet van. ‘Door omstandigheden’, zegt Selinger. Hij doelt op corona en de internationale lockdown.

De bondscoach had zondag veel gearriveerde krachten thuisgelaten. In Beveren ontbraken spelverdeelster Laura Dijkema, diagonaalaanvaller Celeste Plak, aanvoerder Maret Grothues en drie middenspeelsters, Yvon Beliën Juliet Lohuis en Nicole Koolhaas. Floortje Meijners, vorig jaar nog sterk bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Apeldoorn, is gestopt als international. Robin de Kruijf, een week geleden nog Europees clubkampioen met haar ploeg Imoco Conigliano, heeft een zomer vrijaf genomen.

Lees hier het hele verslag op Volkskrant.nl.

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club