03|03

Wordt driemaal scheepsrecht tegen Zwolle?

Edwin Koene blikt vooruit op het tweede duel van onze vrouwen in de Kampioenspoule. "Feit is wel dat Sliedrecht Sport dit seizoen nog niet van Zwolle heeft kunnen winnen."

Wordt driemaal scheepsrecht tegen Zwolle?

De play-offs in de Eredivisie A-poule bij de dames zijn begonnen. Sliedrecht Sport liet zich afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd, notabene in de eigen De Basis, verrassen door VC Sneek. Het technisch duo Elroy Bezemer en Meike Martijn zag hun ploeg kansloos met 0-3 (13-25, 15-25 en 22-25) onderuit gaan tegen de Friezinnen.

Willen de blauw-witten nog een rol van betekenis gaan spelen in de winnaarspoule, dan zal vanavond gewonnen moeten worden van VC Zwolle. De ploeg van coach Erik Meijer boekte tijdens de eerste ronde een knappe 3-0 (25-17, 26-24 en 25-23) thuiszege op het hoger gerangschikte Apollo 8. Door deze overwinning klom Zwolle over Sliedrecht heen op de ranglijst. Afgelopen woensdag trof Zwolle in het eigen Landstede Sportcentrum Sneek. Of zij weer hebben kunnen stunten was ten tijde van dit schrijven (maandagavond) nog niet bekend.

Feit is wel dat Sliedrecht Sport dit seizoen nog niet van Zwolle heeft kunnen winnen. In december ging de uitwedstrijd in straight sets verloren (25-20, 25-21 en 25-21). En begin januari moesten Rekar en consorten ook de punten aan Zwolle laten. Het werd toen 1-3 (20-25, 26-28, 25-18 en 17-25). Afgaande op de statistieken van de wedstrijd van Zwolle tegen Apollo 8 moeten ‘we’ letten op Tess de Vries die tegen het team uit Borne goed was voor zestien gescoorde punten. Maar ook Susan Schut, Nynke Hofstede en Lara Hendricks sloegen ieder meer dan tien punten bij elkaar.

Het is bij Sliedrecht Sport de vraag of Louise Bijlsma en Evie van Kerkvoorde, die vorige week afwezig waren, alweer inzetbaar zijn. Ellemijn Stevens zien we zeker terug op de middenpositie. Zij maakt het seizoen af in Dames 1. Op – bijna? – volle sterkte moet Sliedrecht Sport het gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ maar eens eer aan doen. Maar winst is ook welkom om zicht te blijven houden op de bovenste twee plaatsen. Want alleen die geven recht op het spelen om de landstitel.

Veel kijkplezier!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club