29|11

‘Wordt geen eitje’. Jorian Hak over de match tegen SSS

Morgenavond nemen onze mannen het op tegen een aantal oude bekenden. Oud hoofdtrainer Paul van der Ven, oud assistent-trainer Marnix Elbers en oud speler Tom Koops, treden (op het moment van schrijven) als virtueel koploper aan tegen de Sliedrecht. Momenteel is het stuivertje wisselen tussen twee koplopers: Dynamo en SSS. Voor de mannen van Sliedrecht is het een belangrijke wedstrijd. Bij winst blijft het vlaggenschip aansluiting houden met het linker rijtje. Bij verlies moet het oppassen niet te worden 'opgeslokt' door achtervolger Taurus.

‘Wordt geen eitje’. Jorian Hak over de match tegen SSS

Foto: Guillaume Kortekaas

Oud trainer/coach Paul van der Ven heeft in ieder geval veel zin om vanavond naar De Basis te komen: “Het is fantastisch om weer terug te zijn. Het voelt heel erg als thuiskomen. Ik heb hier zo’n fantastische periode van zes seizoenen gehad met spelers, trainers, bestuur, vrijwilligers, toeschouwers en de vereniging. Sliedrecht Sport voelt echt als een volleybalfamilie.”

Vanuit ‘De Vliegende Kippen’ komt het gevaar van diagonaal Johan Gruvaeus. Met zijn 1,98 en scoringsdrift echt iemand om rekening mee te houden. Ook oude bekende, Tom Koops, scoort er lustig op los en is een speler om extra aandacht te geven voor onze mannen.

Aan de blauw/witte zijde zit onder andere passer-loper Youri Ebbelaar momenteel in een goede flow. Zowel aanvallend als blokkerend is hij een troef om de ploeg van Paul van der Ven onder controle te krijgen. Passend heeft invaller Mats Kruiswijk goed werk laten zien. Met een succespercentage van 74% zal het moeilijk worden hem serverend onder druk te zetten.

Of Paul extra druk voelt om als koploper richting De Basis voelt? Hiervan is dan weer geen sprake. De nuchtere Brabander heeft vooral heel veel zin om weer veel oude bekenden te gaan zien en te spreken: “Ik heb echt heel veel zin om de oude teamgenoten weer te zien. Met een paar heb ik regelmatig contact. We gaan een mooie wedstrijd op de mat leggen en daarna bijpraten met alle gezellige mensen in het Bankie. Zin in!”

Dit alles op een rijtje zettend is de verwachting dat het in ieder geval geen ‘eitje’ gaat worden voor de bezoekende kippen uit Barneveld. Een fijne volleybalavond gewenst!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club