15|10

Yorick door naar halve finales in Buenos Aires

Yorick de Groot en Matthew Immers hebben op de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië de halve finales gehaald. Morgen om 21.00 uur tegen het gastland. Een fantastische prestatie!

Yorick door naar halve finales in Buenos Aires

Op papier leek Team USA een tegenstander van formaat, maar eenmaal in de zandbak viel dat behoorlijk mee. In de eerste set was nog wel sprake van spanning. Gespannen begonnen Yorick en Matthew aan deze wedstrijd en na een kleine achterstand van 3-1 herpakten onze mannen zich. Via rake blokkeringen van Matthew en heerlijk verdedigen van Yorick vochten de mannen zich terug in de wedstrijd en vanaf 11-11 ging het weer gelijk op. Vanaf dat moment gaven Yorick en Matthew gas en liepen puntje voor puntje weg bij de tegenstander. Op 19-17 blokkeerde Matthew de 20-17 binnen en na nog een puntje van Team USA werd de set knap binnengehaald met 21-18.

Vanaf dat moment was Team NL in control. Matthew serveerde en blokkeerde prima, Yorick raapte alles op en timmerde vervolgens de bal naar binnen. In de tweede set kwamen de Amerikanen er eigenlijk niet meer aan te pas: 21-12.

De halve finale wordt morgen om 21.00 uur (NL tijd) gespeeld tegen thuisland Argentinië (dat van Groot-Brittannië won). Een pittig potje… de Argentijnen waren vierde op het laatste WK.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club