16|10

Yorick en Matthew naar de finale!!!!!!!!!!

Yorick de Groot en teammaatje Matthew Immers zijn door naar de finale van het beachvolleybaltoernooi op de Jeugd Olympische Spelen. In een prachtig zandgevecht versloegen ze gastland Argentinië in drie sets.

De halve finale tegen thuisland Argentinië klonk vooraf als een lastige opgave en dat werd ook bewaarheid. Zowel onze lange mannen als die uit Argentinië hadden in het begin van de wedstrijd knap last van zenuwen. De eerste set ging met 20-22 nog nipt verloren, maar in de tweede set werden de rollen omgedraaid. Vanaf een 2-6 achterstand speelde Team NL geconcentreerd punt voor punt wat leidde tot een 21-17 overwinning.

In de derde set liepen de mannen uit naar een comfortabele 10-5 voorsprong, maar daarna slopen de Zuid-Amerikanen langzaam terug. Het werd billen knijpen bij 11-9, maar met twee magistrale punten speelden de mannen zich naar 13-9, waarna de overwinning met 15-12 naar Nederland ging.

Knap beachvolleybal van twee topteams, geweldige acties en schitterende punten… kortom reclame voor het beachvolleybal. Erg goed gedaan! En… zo chauvinistisch zijn we dan ook wel weer, het praat natuurlijk altijd een stuk leuker als de overwinning in de tas is 😉

Op naar de finale! Yorick en Matthew voor goud tegen favoriet Zweden.

Vriendelijk verzoek aan Dames 1 om morgen die Oostenrijkers een beetje vlot op te rollen, want om 20.30 uur (NL-tijd) is de Olympische finale live op Olympicchannel.com. En natuurlijk op de schermen in ‘t Bankie!