20|12

Yorick genomineerd als Beste Nederlandse Volleyballer 2023… Stemmen!

Sliedrecht Sporter én Sliedrechter Yorick de Groot is door Volleybalkrant.nl gekozen als één van de zes genomineerden voor Beste Nederlandse Volleyballer van 2023. De winnaar wordt deels bepaald door een stemming via de website van het volleybalmedium.

Yorick genomineerd als Beste Nederlandse Volleyballer 2023… Stemmen!

De jury prijst de pas 23-jarige oud-Heren 1 speler van Sliedrecht Sport omdat hij zich in korte tijd binnen de wereldtop heeft gespeeld. “Samen met gelegenheidspartner Leon Luini behaalde een geweldig spelende De Groot de EK-finale. Het behaalde zilver van dit duo was dan ook één van de hoogtepunten van volleyballend 2023 en een reden waarom De Groot kandidaat is om volleyballer van het jaar te worden.”

De te winnen prijs heet officieel de Ingrid Visser Award. Tijdens deze verkiezing – een jaarlijks initiatief van Volleybalkrant.nl ter nagedachtenis aan Ingrid Visser – stemt een vakjury én natuurlijk het publiek op de beste volleybal en volleybalster van het afgelopen kalenderjaar. Dit laatste kan via Volleybalkrant.nl. Allemaal doen dus!

Overigens is oud-Sliedrecht Sporter Nimir Abdelaziz eveneens genomineerd.

Ook bij de vrouwen is er een oud-Sliedrecht Sportster genomineerd. Sarah van Aalen speelde in 2018-2019 als spelverdeelster bij het blauw-witte Dames 1.

Wanneer de uitslag bekend gemaakt wordt, is niet bekend, maar doorgaans gebeurt dit in de laatste dagen van het jaar.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club