03|04

Yorick kiest voor beach

Heren 1-speler en 'kind van de club' Yorick de Groot gaat zich volledig toeleggen op beachvolleybal. Dat betekent dat er een einde komt aan zijn periode bij Heren 1.

Yorick kiest voor beach

In de afgelopen jaren combineerde Yorick het Eredivisie Volleybal in de zaal met beachvolleybal. Omdat hij in beide sporten op hoog niveau acteert, werd de combinatie steeds moeilijker te maken. Yorick sluit vanaf heden volledig aan bij de herenselecties van bondscoaches Victor Anfiloff en Roland Rademaker van Beachvolleybal Team Nederland (BTN).

“Ik speel al sinds mijn jeugd voor Sliedrecht Sport, en ik heb heel veel aan deze prachtige vereniging te danken”, aldus Yorick. “Ik heb alle mogelijkheden gekregen binnen de club om mij zo breed mogelijk te ontwikkelen.”

Naast topstatistieken in de Eredivisie, boekte Yorick ook in het beachvolleybal al successen. Met Matthew Immers won hij zilver op de Youth Olympic Games in Buenos Aires (2018) en goud op het EK onder 20 jaar in Göteborg (2019). Daarnaast veroverde hij afgelopen jaar met Mees Blom het brons op het senioren World Tour toernooi van Ljubljana.

“Kiezen tussen volleybal en beachvolleybal was erg lastig. Ik heb er lang over nagedacht. Ik heb nu voor beachvolleybal gekozen omdat ik denk dat mijn piek als atleet hoger ligt op het zand en dat het type spel mij beter past. Ik moet natuurlijk gaan zien waar mijn top ligt, maar ik wil er alles aan doen om het hoogste, de Olympische Spelen, te bereiken als beachvolleyballer.”

Foto: Peter Verheijen


Terug naar nieuws overzicht


Business Club