14|10

Yorick strandt in kwartfinale WK Beach

Het is Yorick de Groot en beachpartner Stefan Boermans helaas niet gelukt om door te stoten naar de laatste vier van het WK in Mexico.

Yorick strandt in kwartfinale WK Beach

Tekst: Volleybal.nl

Stefan en voormalig Heren 1-speler Yorick traden als eerste aan in de kwartfinale, waarin ze tegenover de Zweedse David Åhman en Jonatan Hellvig stonden. De tweevoudig Europees kampioenen waren de absolute favorieten in dit duel, maar Boermans en De Groot dwongen het Zweedse koppel tot het uiterste. De eerste set werd na dertien setpoints, waarvan vier voor Nederland, met 30-32 beslist in het voordeel van Zweden. In de tweede set overleefden Boermans en De Groot maar liefst vier matchpoints, waarna ze de set met 24-22 te binnenhaalden. Åhman en Hellvig maakten in de derde set het verschil door bij een stand van 8-8 drie punten op rij te scoren. Met dat verschil haalden ze uiteindelijk de winst binnen: 12-15.

In de achtste finales hadden Yorick en Stefan nog van het duo Matthew Immers/Steven van de Velde gewonnen in drie sets. Daarvoor ging het overigens minder crescendo. Stefan en Yorick eindigden slechts als derde in hun poule. Omdat ze tot de vier beste nummers drie in de poules behoorden, gingen ze wel een ronde door, waarin  ze Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar versloegen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club