10|07

Yorick wint ****beachtoernooi Gstaad. Wow!

Het is Sliedrechter Yorick de Groot en beachmaat Stefan Boermans gelukt om ultiem te stunten in het Zwitserse Gstaad. In de finale versloegen ze met 2-1 de tegenstanders Cherif en Ahmed uit Qatar. Wat een bijzondere prestatie van de oud-H1-speler van Sliedrecht Sport #trots.

Yorick wint ****beachtoernooi Gstaad. Wow!

Het was voor Boermans en De Groot de eerste keer dat zij zonder het kwalificatietoernooi te moeten spelen, mochten deelnemen aan het hoofdtoernooi van een viersterren-toernooi op de World Tour. Na twee vijfde plaatsen in het Mexicaanse Cancún en een negende in Ostrava, Tsjechië hebben ze hun naam in het internationale beachvolleybal definitief gevestigd.

Ze wonnen vrijdag van de Duitse vice-wereldkampioenen Thole en Wickler en rekenden daarna in de kwartfinales af met het andere Duitse duo: Ehlers en Flüggen. Ook de Russische kampioenen Nikita Liamin en Taras Myskiv moesten in de halve finale an de dadendrang van de Nederlandse jongelingen geloven. Stefan Boermans (26) en Yorick de Groot (21) spelen alsof ze al jaren aan de top staan, met zeer volwassen spel overdonderen zij hun tegenstanders.

In de finale hadden de Nederlanders een verlenging nodig in de eerste set: 23-21. In de tweede waren de Quatari nipt de bovenliggende partij (19-21), waarna de tie-break overtuigend naar Yorick en Stefan ging: 15-10.

Via deze link lees je het uitgebreidere verslag op Volleybalkrant.nl.

En via deze link het verhaal op de website van de FIVB.

Foto: FIVB


Terug naar nieuws overzicht


Business Club