12|10

Yorick door naar laatste 16 Olympics

In de derde poulewedstrijd moesten de 'Aussies' eraan geloven. Met 23-21 en 22-20 waren Yorick de Groot en Matthew Immers te sterk. Zondag weer verder!

Yorick door naar laatste 16 Olympics

Na de winst tegen Bolivia en Brazilië stond vandaag de laatste poulewedstrijd, tegen Australië, op het programma. De teams bleken erg aan elkaar gewaagd, maar Yorick en Matthew bleven in beide sets aan de goede kant van de score. De eerste set werd met 23-21 gewonnen en de tweede set werd knap binnengehaald met 22-20. Het leverde de eerste plek in de poule op en automatisch plaatsing bij de laatste 16.

“Hier spelen is een fantastische ervaring”, aldus Yorick. “Zoveel sporten en zoveel goede sporters in een prachtige ambiance is echt supergaaf. Vooral de wedstrijd tegen Brazilië in een vol stadion met dik 2.000 man was echt kicken en gaf ons een enorme boost. Het samenspel met Matthew gaat per wedstrijd steeds beter, dus we hopen dit door te zetten.”

Yorick vervolgt: “De reis naar Buenos Aires was best lang, maar dat hebben we er graag voor over. Het is een ervaring om nooit te vergeten. Leuk ook om te merken aan de reacties hoe iedereen meeleeft in Sliedrecht.”

Voor een plek bij de laatste acht speelt Beach Team NL aanstaande zondag tegen de winnaar van Mozambique tegen Gambia. Mocht van de Afrikanen gewonnen worden, dan wacht een pot tegen (afhankelijk van de uitslagen in andere wedstrijden): Zwitserland, USA of opnieuw Brazilië.

Daarna volgen dan de kwartfinales… het zou toch wat zijn!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club