04|07

Zaterdag: uitzwaaien Yorick op weg naar de Olympics

Op zaterdag 27 juli starten de voorrondes van het Olympische beachvolleytoernooi bij de Eiffeltoren op de Champs de Mars. Onze Yorick de Groot is dan van de partij. Aanstaande zaterdag zwaaien we deze geboren en getogen Sliedrechter uit bij Schoenwinkel J. van Mourik op de Kerkbuurt, voordat hij samen met zijn strandpartner Stefan Boermans naar Parijs afreist. Kom langs, maak het mee en steun hem in zijn Olympische missie!

Zaterdag: uitzwaaien Yorick op weg naar de Olympics

Het event vindt plaats vanaf 14:00 uur. De Sliedrechtse locoburgemeester en tevens wethouder sport Roelant Bijderwieden zal namens de gemeente Sliedrecht Yorick veel succes toewensen op de Olympische Spelen in Parijs.

Yorick en Stefan hebben een bewonderenswaardige reis gemaakt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2024. Vorig seizoen speelden zij wegens blessureleed amper samen. Om die reden duurde het tot eind mei – tijdens het Challenge-toernooi in Polen – voordat zij twaalf toernooien achter hun naam hadden; één van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen.

Op het WK in oktober 2023 eindigden ze als vijfde. Een maand later werd het Elite16-toernooi in João Pessoa, Brazilië afgesloten met een bronzen plak. Afgelopen maart deed het duo uitstekende zaken door op indrukwekkende wijze het Elite16-toernooi in Doha, Qatar op hun naam te schrijven. Op weg naar het goud werden topduo’s uit Noorwegen (wereldkampioen) en Zweden (Europees kampioen) verslagen.

Yorick, geboren en getogen in Sliedrecht en sinds zijn jeugd lid van Sliedrecht Sport, werd overigens ook nog uitgeroepen tot Volleyballer van het Jaar 2023. Deze prestigieuze titel, voorheen vier keer op rij gewonnen door oud-Sliedrecht Sport’er Nimir Abdelaziz, is een bewijs van Yoricks uitzonderlijke talent en inzet. Hopelijk weet hij dat in de Franse hoofdstad om te zetten in een Olympische medaille.

 

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club