24|06

Zondag was eerste Pré Jeugd-selectie

Afgelopen zondag bruiste het van het leven in sporthal De Basis. Tegen de 150 jonge volleybalsters en volleyballers in de leeftijdscategorie van 11 tot 17 jaar hadden zich aangemeld om deel te nemen aan een proeftraining voor een initiatief dat Pré Jeugd Regionaal heet en opgezet is in samenwerking met de Nevobo.

Zondag was eerste Pré Jeugd-selectie

Foto: RTV Dordrecht

Vanaf het komend seizoen 2024/25 vervangt dit de extra trainingen die in het verleden gevolgd konden worden bij de Regionale Trainings Centra. Sliedrecht Sport is uitgekozen om in onze regio gedurende een jaar maximaal 24 jongens en 24 meiden de mogelijkheid te bieden om zich verder de ontwikkelen in 32 weekenden.

Om 9 uur was de eerste meisjesgroep aan de beurt om onder leiding van diverse trainers en speelsters van Dames 1 hun kunnen te laten zien. Daarna volgden om 12 uur een jongensgroep, waarbij de speelsters van Dames 1 werden afgelost door spelers van Heren 1. Afsluitend was er om 3 uur ’s middags de laatste groep meiden aan de beurt.

Het was mooi om zulke grote groepen enthousiaste jonge sporters bezig te zien die met veel plezier onder het toeziend oog van de vele ouders op de tribune hun oefeningen zo goed mogelijk trachten uit te voeren.

Op 1 september volgt nog een volgende proeftraining waarna een definitieve selectie van de deelnemers aan het programma Pré Jeugd – Sliedrecht Sport zal plaatsvinden. Hier lees je er meer over…

Tijdens de trainingen waren journalisten van Sliedrecht24 en Streekomroep 56 (RTV Dordrecht) aanwezig. Hier vind je hun reportages:

RTV Dordrecht

Sliedrecht24


Terug naar nieuws overzicht


Business Club