09|11

Zo’n 0-3 / 0-3 avond

Terwijl de dames Alterno eenvoudig naar een 0-3 nederlaag voerden, streden de mannen in De Basis tegen Dynamo. Ook daar werd het 0-3, maar het was zeker niet eenvoudig voor de Apeldoorners.

Zo’n 0-3 / 0-3 avond

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Alterno is niet meer wat het geweest is. Het voorlaatste seizoen speelden we nog de finale tegen de ‘alternatieven’ uit Apeldoorn. Inmiddels speelt het team een bescheiden rol in de onderste regionen van de Eredivisie. Toch moest er door onze meiden nog ‘wel even’ gewonnen worden. En dat gebeurde ook. De clash lag in de tweede set die in 24-26 eindigde. De daar omliggende sets eindigden in 10-25 en 13-25 en dus een mooie ‘clean sweep’ van Dames 1: 0-3.

Zoals gezegd… diezelfde stand prijkte op het scorebord na de wedstrijd van Heren 1 tegen het eveneens Apeldoornse Dynamo. De eerste set ging een tijdje gelijk op, waarna de bekerwinnaars een gaatje sloegen en niet meer loslieten: 22-25.

De set daarna was een ware thriller, waarin – niet geheel objectief – Sliedrecht de winst had verdiend. Dat gebeurde helaas niet. De mannen van Strikwerda gingen er met 28-30 met de set vandoor. Daarmee knakte er iets bij de blauw-witten, waardoor set 3 nooit echt heel erg spannend werd. Dynamo liep naar zes punten voorsprong uit. Even gloorde de hoop, toen Sliedrecht tot op twee punten naderde, maar daarna was het rood-geel dat het heft in handen nam. Jammerrrrrrrrrrr.

Gelukkig won niet alles wat Dynamo was vandaag in De Basis. Ons Dames 2 wist eindelijk eens een 5-setter in eigen voordeel te beslissen tegen Dynamo Dames 1. Lekkerrrrrrr.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club