03|11

Zowel Dames als Heren verliezen eerste punten

Door een 1-3 verlies tegen de dames van Eurosped en de 3-2 winst van onze heren tegen Zevenhuizen, zijn beide teams tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan gelopen. Bij onze mannen was het minimaal. Dankzij het verlies van Lycurgus bekleden ze nu ongedeelde bovenste plaats. Bij de blauw-witte dames was de tik wat forser en moet nu genoegen genomen worden met de tweede stek.

Foto’s D1: Peter Verheijen / foto’s H1: Pim Waslander

Volleybalkrant

Eurosped wint eerste slag in strijd om koppositie
Zaterdagavond stond in de Sliedrechtse sporthal ‘De Basis’ de eerste echte topper van het seizoen op het programma. Zowel Sliedrecht en Eurosped zijn benoemd als topfavorieten voor de titel en konden nu in een rechtstreeks duel laten zien wat ze waard waren. De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en liep van 9-5 uit naar 15-7. Eurosped dichtte het gat tot op één punt (20-19), maar Sliedrecht hield het hoofd koel. Het tweede setpoint, op 24-22, werd via de pipe door Fleur Savelkoel hard binnengeslagen.

Op de service van Eline Timmerman sloeg Eurosped in set twee een groot gat (11-18). Sliedrecht deed nog wel wat terug, maar liep achter de feiten aan. Het killblock van Kirsten Wessels besliste de set (21-25). Ook in set drie kwamen de gasten op een ruime voorsprong (3-10). Het verschil bleef gedurende de hele set ongeveer vijf punten en op 20-24 werd het via een foutservice 1-2. Sliedrecht leek de moed een beetje opgegeven te hebben en weer was het Eurosped dat een gaatje sloeg (8-11). Op de service van Dagmar Boom werd het verschil alleen maar groter, terwijl Eurosped met Timmerman aan het net ook heerste in de blokkering. Het eerste matchpoint op 13-24 werd meteen benut, waarna de overwinning door Eurosped uitbundig gevierd werd.

Lees hier het hele artikel van Eline Draaisma op volleybalkrant.nl.

VolleyInfo
Bekijk hier de fotoreportage D1-Eurosped van Ruud Montagne op volleyinfo.nl.

VERSLAGEN WESDTRIJD H1

Vizier op Volleybal

Tiebreak zaterdag in Eredivisie
Na de vrijdagavondwedstrijd, die Draisma Dynamo een 3-1 zege tegen SAMEN. Lycurgus opleverde, waren er gisteren in de Eredivisie vier partijen die in een vijfsetter eindigden, soms onverwacht, en die alle vier met 15-12 in de tiebreak beslist werden. Twee keer won de uitploeg (Sliedrecht Sport, Orion) en twee keer was de thuisploeg (SSS, Zaanstad) met die setstand de winnaar.

Dat zowel Sliedrecht Sport als Orion tegen de laag geplaatste ploegen van RECO / ZVH en Taurus een vijfsetter nodig hadden was opvallend. Sliedrecht moest daarvoor een 2-1 achterstand goedmaken, Orion raakte een 1-2 voorsprong kwijt.

In Zevenhuizen was de openingsset een spannende aangelegenheid met 28-26 voor de thuisploeg tegen de gasten uit Sliedrecht, de tweede set daarentegen was in het geheel niet spannend met 13-25 voor de gasten. ZVH herstelde zich, trok de derde set met 25-22 naar zich toe, maar kon net zo hard trekken als ze wilden in de vierde set, daarin bleef Sliedrecht Sport met 18-25 de baas. De tiebreak werd met 12-15 in het voordeel van de gasten beslist, die daarmee de nieuwe koploper in de Eredivisie werden. Op de dag dat de damesploeg de kopposite in de Eredivisie verloor, kwamen de mannen van Sliedrecht alleen aan de leiding.

Lees hier het hele artikel op vizieropvolleybal.nl.

Reco ZVH lastige horde voor Sliedrecht
Op voorhand had trainer-coach Paul van der Ven niet getekend voor 2-3 overwinning van zijn Sliedrecht op bezoek bij Reco ZVH. Achteraf is hij toch tevreden. Reco ZVH speelde een sterke wedstrijd en zoals al vaker dit seizoen bleken Ricardo Hofman en Gianno Beij een plaaggeest te zijn voor de tegenstander. Nadat de openingsset met klein verschil naar ZVH ging, kwam Sliedrecht met direct met een antwoord en won het set twee met 13-25. Toch kon Sliedrecht geen echte grip op de tegenstander krijgen omdat de servicedruk achterbleef. “Dan wordt het een knokwedstrijd”, aldus Van der Ven. “Dit hebben we goed opgepakt en ik ben blij dat we in een bomvolle hal in Zevenhuizen toch de winst gepakt hebben”.

Lees hier het hele artikel op volleybalkrant.nl.