03|10

Zussen gaan voor vierde Sliedrechtse Supercup

Vier Eredivisionisten maken zich op voor de Supercup, de eerste hoofdprijs van het seizoen. Landskampioen en cuphouder Sliedrecht Sport speelt komende zaterdag 5 oktober in eigen huis tegen bekerfinalist Apollo 8. We blikken alvast vooruit met Ana en Emma Rekar van Sliedrecht Sport. Ana (24) is al een aantal jaren de spelverdeler van Sliedrecht, de 3,5 jaar jongere Emma vervult vanaf de zomer de libero-positie.

Zussen gaan voor vierde Sliedrechtse Supercup

Foto: Brian Cleton

Artikel: Nevobo

Sliedrecht Sport bouwde de afgelopen jaren een imposant palmares op. De Sliedrechtse dames werden vijf keer landskampioen (2012, 2013, 2017, 2018, 2019), wonnen de Beker vier maal (2012, 2015, 2018, 2019) en ook de Supercup ging al drie keer (2013, 2017, 2018) naar Sliedrecht. En omdat de ploeg ook nog in eigen huis speelt, lijkt Sliedrecht de beste papieren te hebben voor de komende Supercup. Of zien de zussen Rekar dat anders? Ana: “We zullen gezien onze prestaties de laatste jaren inderdaad als favoriet aan de wedstrijd beginnen, al heb ik wel gehoord dat Apollo een goed team op de been heeft gebracht. We verwachten veel tegengas, maar ik denk dat wij de betere ploeg zijn.” Of er echt thuisvoordeel zal zijn, betwijfelt de spelverdeelster: “Apollo heeft een enthousiaste achterban, het zou mij niet verbazen als er bussen vol fans uit Borne komen en minstens de helft van het publiek zaterdag uit Apollo-fans zal bestaan.”

Internationale toptoernooien
Sliedrecht Sport begon vier weken aan haar voorbereiding, waarin veel oefentoernooien zijn opgenomen. “Afgelopen weekend een toptoernooi in België, daar speelden we tegen Franse Eredivisieteams, maar ook tegen de kampioen van Tsjechië en Zweden”, blikt Emma terug. “Ons doel was zoveel mogelijk sets te pakken, maar tot onze blije verbazing werden we tweede! Dat we nu al zo’n superniveau haalden, geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.” Afgelopen weekend speelt Sliedrecht een toernooi in Aachen, met onder andere de gastvereniging, Kieldrecht en Münster. “Ook daar stonden we weer tegenover topteams, goed voor ons niveau, maar ook voor de teambinding.”

Teamspirit
Met die teamspirit zit het wel goed volgens de dames. Ana: “Ik denk zelfs dat onze teamspirit één van onze allersterkste punten is. Ook naast het volleybal kunnen we het prima met elkaar vinden. We spreken elkaar ook rustig aan tijdens een training of wedstrijd, begrijpen allemaal dat die kritiek alleen maar is bedoeld om diegene en het team beter te maken.” Emma voelde zich dan ook heel snel thuis bij Sliedrecht Sport. “Nieuwe meiden wennen heel snel aan onze manier van werken en voelen zich welkom, dat is voor een groot deel de verdienste van Vera. Dat de sfeer zo goed is, is mede aan haar te danken”, aldus Ana.

Zussen in een team
En hoe is het dan om bij je grote zus in het team te spelen? “Superleuk!” roept Emma. “Ze is naast mijn zus ook mijn beste vriendin. En waar we hiervoor moeite hadden elkaar veel te zien, zien we elkaar nu dagelijks, zo fijn! Ik vond de overstap best spannend, speelde Topdivisie bij VV Utrecht, maar ik voelde me meteen superwelkom. Ik kreeg van iedereen het vertrouwen en de ruimte om me snel te ontwikkelen.” Ana is vooral trots: “Trots dat ze door Vera gevraagd werd en trots op de ontwikkeling die ze de laatste vier weken heeft doorgemaakt. We hebben ook samen gebeacht, maar samen in zo’n topteam, ieder met onze eigen rol, is nog veel leuker.”

Genieten in de Basis
De zussen roepen hun achterban op vooral te komen kijken zaterdag in de Basis. “We hebben wat in petto voor jullie! Kom genieten van ons spel, dat doen wij ook. En we houden van lawaaiig publiek”, tipt Ana. Hebben de dames tot slot nog een boodschap voor hun Supercuptegenstander? In koor: “Maak je borst maar nat, hahaha!”

Op zaterdag 5 oktober neemt Sliedrecht Sport, zowel bekerwinnaar als landskampioen, het in eigen hal op tegen verliezend bekerfinalist Apollo 8. De wedstrijd in Sliedrecht is gratis te bezoeken

Zaterdag 5 oktober, 19.30 uur: Sliedrecht Sport-Apollo 8
Sporthal de Basis, Sliedrecht

Lees hier het hele artikel op Volleybal.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club