11|04

2 speelsters en 7 oud-speelsters van Sliedrecht op longlist Oranje

De nieuwe bondscoach Felix Koslowski heeft zijn longlist voor de komende zomer met het nationaal team bekendgemaakt. In totaal staan er 28 namen op de lijst die in aanmerking komen om te spelen voor het Nederlands team deze zomer. Daarbij staan twee speelsters uit het huidige Dames 1 en zeven speelsters die vroeger in het blauw-wit zijn uitgekomen.

2 speelsters en 7 oud-speelsters van Sliedrecht op longlist Oranje

Het internationale seizoen begint dit jaar al vroeg, want op 17 april staat de eerste training al op het programma. Het wordt een belangrijke zomer voor de Volleybaldames met als eerst de Volleyball Nations League, in augustus het EK en daarna ook nog het olympisch kwalificatietoernooi. Lang heeft bondscoach Felix Koslowski niet om zijn speelsters te leren kennen en om zijn speelvisie over te brengen, want eind mei vertrekt het Nederlands team al naar Japan voor de eerste week in de Volleyball Nations League.

In totaal staan er 28 speelsters op de longlist. Voor de start van de VNL brengt de bondscoach die groep terug naar 25 speelsters.

Op de lijst staan Jolijn en Iris, die voor Dames 1 uitkomen. Daarnaast bevat de lijst zeven oud-speelsters die kans maken op Oranje deze zomer:


Terug naar nieuws overzicht


Business Club