NOJK, NGJK & Bekertoernooi

Vanzelfsprekend zijn we bij Sliedrecht Sport enthousiast deelnemer aan de Nationale Open en Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NOJK en NGJK), de grootste en belangrijkste jeugdvolleybaltoernooien van Nederland, en de bekertoernooien. Het mooie is dat we ook geregeld winnen...

NOJK, NGJK & Bekertoernooi

Volleybaldirect Open (NOJK)

Bij het NOJK kan elke vereniging per leeftijdcategorie één team afvaardigen. Dit seizoen is er ook weer een A+-categorie (ter compensatie van de volleyballoze corona-periode).

De vereniging die de beste prestaties levert met zijn teams gezamenlijk wint de Jaap van Kasteelbokaal (voor de ‘Sterkste jeugdvereniging/opleiding van Nederland’). Sliedrecht Sport won deze beker in 2003, 2005, 2016, 2017 en 2018. In de tussenliggende jaren werden we tweede of derde. Prestaties waar we trots op zijn en waar we ook veel voor doen. We zetten dan ook maximaal in op het ‘Open Club’.

Pogen we tijdens de jeugdcompetities iedereen zo veel mogelijk te laten spelen, bij het NOJK (‘Volleybaldirect Open’) staat het resultaat voorop en kan het dus zo zijn dat, ook al zit je in de selectie, je niet aan spelen toekomt. De coach kiest zijn basisteam (in zijn of haar ogen de sterkste opstelling) en gaat hiermee aan de slag. Het team kan niet zonder wisselspelers, waarvan er per team tussen de twee en zes worden toegevoegd. Vanzelfsprekend wordt een team wel gevormd door de hele selectie. Ook de wisselspelers horen daar helemaal bij. Word je Nederlands kampioen, dan word je dat ook met het hele team. Je doet het met elkaar en voor elkaar.

Uit ervaring weten we dat het gek kan lopen. Soms begin je als wisselspeler, maar ben jij wel de speler die gaat invallen en de titel kan winnen voor het team. Vooraf weet je nooit, wie wel en wie niet gaat spelen.

Sliedrecht Sport doet ook actief mee aan het bekertoernooi (voor de D-categorie wordt dit niet georganiseerd). Aangezien de criteria voor leeftijden hetzelfde zijn, spelen we in de ‘Beker’ in principe met dezelfde teams als in de Open Club. We beschouwen het bekertoernooi dan ook als voorbereiding op het NOJK.

De voorlopige selecties voor 2023-2024:

Bekertoernooi Regio Zuid

Dit seizoen is er gelukkig ook weer een regionaal Bekertoernooi, waarbij we meedoen aan de zaterdag-editie. Het gaat dan om Meisjes en Jongens A, B en C; Dames A en B en Heren A. Hierbij geldt bij de senioren:

  • Dames categorie A (competitieniveau Derde divisie en Promotieklasse)
  • Dames categorie B (competitieniveau 1e, 2e, 3e klasse)
  • Heren categorie A (competitieniveau Derde divisie en Promotieklasse)

Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen

Aan de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) nemen teams deel die het jeugd regiokampioenschap hebben behaald. Het gaat om zuivere leeftijdsgebonden jeugdteams die door het Nevobo regiokantoor worden aangemeld.

 

Het Nationale Bekertoernooi

Clubs met teams in de tweede divisie en hoger en de winnaars van het regionale bekertoernooi mogen deelnemen aan het Nationale Beker Toernooi. Alle teams uit de Eredivisie en Topdivisie (met uitzondering van de TalentTeams) zijn verplicht tot deelname.Business Club