NOJK, NGJK & Bekertoernooi

Vanzelfsprekend zijn we bij Sliedrecht Sport enthousiast deelnemer aan de Nationale Open en Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NOJK en NGJK), de grootste en belangrijkste jeugdvolleybaltoernooien van Nederland, en de bekertoernooien. Het mooie is dat we ook geregeld winnen...

NOJK, NGJK & Bekertoernooi

Jeugd

Het NOJK wordt gespeeld over acht categorieën: onder 18 (A), onder 16 (B), onder 14 (C) en onder 12 (D) en dat dan zowel bij de meiden als de jongens. Elke vereniging kan per categorie één team afvaardigen. De vereniging die de beste prestaties levert met die teams gezamenlijk wint de Jaap van Kasteelbokaal (voor de ‘Sterkste jeugdvereniging/opleiding van Nederland’).

Sliedrecht Sport won deze beker in 2003, 2005, 2016, 2017 en 2018. In de tussenliggende jaren werden we tweede of derde. Prestaties waar we trots op zijn en waar we ook veel voor doen. We zetten dan ook maximaal in op het ‘Open Club’.

Pogen we tijdens de jeugdcompetities iedereen zo veel mogelijk te laten spelen, bij het NOJK (‘Volleybaldirect Open’) staat het resultaat voorop en kan het dus zo zijn dat, ook al zit je in de selectie, je niet aan spelen toekomt. De coach kiest zijn basisteam (in zijn of haar ogen de sterkste opstelling) en gaat hiermee aan de slag. Het team kan niet zonder wisselspelers, waarvan er per team tussen de twee en zes worden toegevoegd. Vanzelfsprekend wordt een team wel gevormd door de hele selectie. Ook de wisselspelers horen daar helemaal bij. Word je Nederlands kampioen, dan word je dat ook met het hele team. Je doet het met elkaar en voor elkaar.

Uit ervaring weten we dat het gek kan lopen. Soms begin je als wisselspeler, maar ben jij wel de speler die gaat invallen en de titel kan winnen voor het team. Vooraf weet je nooit, wie wel en wie niet gaat spelen.

Sliedrecht Sport doet ook actief mee aan het bekertoernooi (voor de D-categorie wordt dit niet georganiseerd). Aangezien de criteria voor leeftijden hetzelfde zijn, spelen we in de ‘Beker’ in principe met dezelfde teams als in de Open Club. We beschouwen het bekertoernooi dan ook als voorbereiding op het NOJK.

De selecties voor het NOJK en het jeugd bekertoernooi 2019-2020 luiden als volgt:

Meisjes D: Ester Elsinga, Judith Mijnster, Meike Bakker, Isa Kroon, Senne van den Berg, Evi Baan, Julia Boogaard en Laura Flier.
Jongens D: David van Heteren, Boas Hoekwater, Richard Baggerman, Boudewijn Ligthart en Elijah Gort. Trainer/coach: Roy Kroon en Ricardo van Ooijen.
Meisjes C: Noa Heussen, Myrthe Mijnster, Caithlyn Korporaal, Roos van Gastelen, Mylene de Jong, Febe Vendeville, Laureen Huijser, Britt Verboom, Suus Kros, Chantal Nieuwenhuis en Femke Zegwaard. Trainer/coach: Elroy Bezemer en Martijn van de Valk.
Jongens C: Robin Bakker, Rens van de Luitgaarden, Ezra van Ree, Ezra van der Giessen, Ryan Wiersma, Thijmen Ligthart, Aron van Horssen, Aaron Wietses, Reinier Vink, Dylan Visscher en Maurice Kornet. Trainer/coach: Jelte Wietses.
Meisjes B: Marit van der Sluis, Janet de Jong, Sara van de Weg, Mila Leeuwis, Monika de Jong, Amalia Panajotti, Damla Salduz, Yagmur Salduz, Maud van de Weg en Dagmar Mourits. Trainer/coach: David van Rekom en Famke van Rekom.
Jongens B: Jilles Amersfoort, Cas Westgeest, Harm Korevaar, Aron Huijser, Jari Tournier, Luuk de Groot, Sem Clement, Thijmen Oomes, Levi van der Giessen, Timon Zoutendijk, Youri Ebbelaar en Nick van der Leeden. Trainer/coach: Bas de Groot.
Meisjes A: Eline de Haan, Mellisa Duindam, Mirte van der Sluis, Zara Noteboom, Anouk de Jong, Raquel Farias Luna, Jolijn de Haan, Nicky van Agteren, Evi Roos en Alaska Zwaanswijk. Trainer/coach: Andre van Leeuwen.
Jongens A: Jeffrey van den Berg, Youri van der Pol, Berend de Vries, Martijn van Wijgerden, Barth Thieman, Mart de Groot, Dan Brinkman, Rune Bal, Jelle Leeuwis, Mees de Jager, Rik Damen en Davi Beltrao. Trainer/coach: Frank Vlot en Egbert op ‘ t Hof.

De data voor NOJK 2019-2020 zijn:

 • 4 januari 2020: voorronde (MA, MB, JA en JB zijn vrijgeloot)
 • 15 februari 2020: halve finale-ronde

Alle A-teams verzamelen zich dan in de thuisbasis van Peelpush, de Körref in Meijel. Volley Tilburg host in topsporthal T-kwadraat de halve finales van de B-teams, de thuishaven van VC Bravo, de Wedert in Valkenswaard, vormt dan het decor voor de halve finales van de C-jeugd. De jongste categorie, CMV-6, reist medio februari af naar de Piushof in Panningen, de thuishal van VC Olympia.

 • 11 april 2020: finaleronde

Meer informatie over het NOJK vind je door hier te klikken.

Senioren

Bij de senioren is er vanzelfsprekend geen NOJK, maar wordt wel het bekertoernooi gespeeld in de volgende categorieën:

 • Dames categorie A (competitieniveau Derde divisie en Promotieklasse)
 • Dames categorie B (competitieniveau 1e, 2e, 3e klasse)
 • Heren categorie A (competitieniveau Derde divisie en Promotieklasse)

 

Bekertoernooi Regio Zuid

De speeldata voor het bekertoernooi Regio Zuid zijn:

 • Ronde 1: zaterdag 19 oktober 2019
 • ¼ finale: zaterdag 21 december 2019
 • ½ finale: zaterdag 29 februari 2020
 • Finale: zaterdag 9 mei 2020

 

Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen

Aan de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) nemen teams deel die het jeugd regiokampioenschap hebben behaald. Het gaat om zuivere leeftijdsgebonden jeugdteams die door het Nevobo regiokantoor worden aangemeld.

 

Het Nationale Bekertoernooi

Clubs met teams in de tweede divisie en hoger en de winnaars van het regionale bekertoernooi mogen deelnemen aan het Nationale Beker Toernooi.
Alle teams uit de Eredivisie en Topdivisie (met uitzondering van de TalentTeams) zijn verplicht tot deelname.

Het toernooi van 2018-2019 was voor Sliedrecht Sport succesvol. H1 werd in de halve finale uitgeschakeld en D1 won het toernooi.

De speeldata voor het Nationale Bekertoernooi zijn:

 • Ronde 2: 23 november 2019.
 • ¼ finale: zaterdag 21 december 2019
 • ½ finale: woensdag 15 januari 2020
 • Finale: zondag 16 februari 2020


Business Club