NOJK, NGJK & Bekertoernooi

Vanzelfsprekend zijn we bij Sliedrecht Sport enthousiast deelnemer aan de Nationale Open en Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NOJK en NGJK), de grootste en belangrijkste jeugdvolleybaltoernooien van Nederland, en de bekertoernooien. Het mooie is dat we ook geregeld winnen...

NOJK, NGJK & Bekertoernooi

Jeugd

Het NOJK wordt gespeeld over acht categorieën: onder 18 (A), onder 16 (B), onder 14 (C) en onder 12 (D) en dat dan zowel bij de meiden als de jongens. Elke vereniging kan per categorie één team afvaardigen. De vereniging die de beste prestaties levert met die teams gezamenlijk wint de Jaap van Kasteelbokaal (voor de ‘Sterkste jeugdvereniging/opleiding van Nederland’).

Sliedrecht Sport won deze beker in 2003, 2005, 2016, 2017 en 2018. In de tussenliggende jaren werden we tweede of derde. Prestaties waar we trots op zijn en waar we ook veel voor doen. We zetten dan ook maximaal in op het ‘Open Club’.

Pogen we tijdens de jeugdcompetities iedereen zo veel mogelijk te laten spelen, bij het NOJK (‘Volleybaldirect Open’) staat het resultaat voorop en kan het dus zo zijn dat, ook al zit je in de selectie, je niet aan spelen toekomt. De coach kiest zijn basisteam (in zijn of haar ogen de sterkste opstelling) en gaat hiermee aan de slag. Het team kan niet zonder wisselspelers, waarvan er per team tussen de twee en zes worden toegevoegd. Vanzelfsprekend wordt een team wel gevormd door de hele selectie. Ook de wisselspelers horen daar helemaal bij. Word je Nederlands kampioen, dan word je dat ook met het hele team. Je doet het met elkaar en voor elkaar.

Uit ervaring weten we dat het gek kan lopen. Soms begin je als wisselspeler, maar ben jij wel de speler die gaat invallen en de titel kan winnen voor het team. Vooraf weet je nooit, wie wel en wie niet gaat spelen.

Sliedrecht Sport doet ook actief mee aan het bekertoernooi (voor de D-categorie wordt dit niet georganiseerd). Aangezien de criteria voor leeftijden hetzelfde zijn, spelen we in de ‘Beker’ in principe met dezelfde teams als in de Open Club. We beschouwen het bekertoernooi dan ook als voorbereiding op het NOJK.

Het NOJK  2018-2019 is reeds afgerond. Zodra de planning voor seizoen 2019-2020 bekend is, kindje dat op deze site.

Meer informatie over het NOJK vind je door hier te klikken.

 

Teams (2018-2019)

Meisjes A (coaching: André van Leeuwen, Peter Muilwijk)

Fleur Muilwijk, Isa van Leeuwen, Pascalle Cnossen, Serena vd Made, Eline de Haan, Raquel Farias Luna, Ayesta Heijden en Joëlle Duijndam.

 

Meisjes B (coaching: David van Rekom, Famke van Rekom)

Marit van der Sluis, Anouk de Jong, Amalia Panajotti, Katie Korporaal, Mila Leeuwis, Sara van de Weg, Janet de jong, Melissa Duindam, Evi Roos, Zara Noteboom, Alaska Zwaanswijk en Jolijn de Haan

 

Meisjes C (coaching: Martijn van der Valk)

Donna de Jong, Maud van de Weg, Monika de Jong, Mylène de Jong, Roos van Gastelen, Lisa van Zijl, Myrthe Mijnster, Caitlyn Korporaal, Damla Salduz, Yagmur Salduz en Noa Heussen.

 

Meisjes D (coaching: Jelle van Rekom, Max Niewenhuis)

Febe Vendeville, Suus Kros, Laureen Huijser, Britt Verboom, Chantal Niewenhuis en Marit Bor.

 

Jongens A (coaching: Frank Vlot, Marnix Elbers)

Jeffrey van den Berg, Jelmer Schep, Niels Middendorp, Chiel Kaptein, Wesley Boer, Leon Tubbing, Joel Blokland, Dan Brinkman, Albert van Lingen, Tom Koops, Mees de Jager en Jens vd Sluis.

 

Jongens B (coaching: Bas de Groot)

Jilles Amersfoort, Cas Westgeest, Rune Bal, Harm Korevaar, Berend de Vries, Mart de Groot, Aron Huijser, Jari Tournier, Davi Spiller Beltrao, Jelle Leeuwis, Timon Zoutendijk, Justin Visser, Barth Tieman, Joost Suijker en Youri vd Pol.

 

Jongens C (coaching: Daniël van Helden)

Luuk de Groot, Robin Bakker, Levi vd Giessen, Ward Bal, Xander vd Pol, Timo de Jong, Joost Baars, Ryan Wiersma, Thijmen Oomes en Quinten Boer.

 

Jongens D (coaching: Bart Yark)

Maurice Kornet, Ezra vd Giessen, David van Heteren, Noah Wemmers, Boas Hoekwater en Boudewijn Ligthart.

 

Senioren

Bij de senioren is er vanzelfsprekend geen NOJK, maar wordt wel het bekertoernooi gespeeld. En wel met de volgende teams:

 

Bekertoernooi Regio Zuid

De speeldata voor de zaterdagbeker zijn:

  • Ronde 1: zaterdag 20 oktober 2018
  • Ronde 2: zaterdag 1 december 2018
  • ¼ finale: zaterdag 22 december 2018
  • ½ finale: zaterdag 9 maart 2019
  • Finale: zaterdag 11 mei 2019

 

Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen

Aan de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) nemen teams deel die het jeugd regiokampioenschap hebben behaald. Het gaat om zuivere leeftijdsgebonden jeugdteams die door het Nevobo regiokantoor worden aangemeld. Het NGJK vindt dit seizoen (2018-2109) op 25 mei plaats.

 

Het Nationale Bekertoernooi

Clubs met teams in de tweede divisie en hoger en de winnaars van het regionale bekertoernooi mogen deelnemen aan het Nationale Beker Toernooi.
Alle teams uit de Eredivisie en Topdivisie (met uitzondering van de TalentTeams) zijn verplicht tot deelname.

Het toernooi is voor dit seizoen (2018-2019) reeds achter de rug. H1 werd in de halve finale uitgeschakeld en D1 won het toernooi.

Zodra de planning voor 2019-2020 bekend is, vind je dat op deze site.Business Club