03|12

En we bekeren lekker verder…

Gisteren was het tijd voor de Bekertoernooien. Zowel in de Regiobeker Zuid als in het Nationale Bekertoernooi kwamen onze teams in actie. En met succes. Alle teams zijn door naar de volgende ronde! Joechei!

En we bekeren lekker verder…

In het Nationale Bekertoernooi kwamen zowel Heren 2 als Dames 2 in actie. Laatstgenoemde leek een lastig potje voor de boeg te hebben tegen de nummer 2 van de Topdivisie, maar dat viel alles mee: 3-0 winst. Ook Heren 2 noteerde diezelfde cijfers, maar dat was minder onverwacht.

Sliedrecht Sport DS 2 – Bejo/Dinto DS 1: 3-0
Sliedrecht Sport HS 2 – Inter Rijswijk HS1: 3-0

Verslag H2-wedstrijd door Albert Stek
“Sliedrecht Sport Heren 2 slokt Inter Rijswijk op in de derde ronde van de Nationale Beker. Wat vroeger in de voetbalwereld bekend stond als de Amstel Cup kent men binnen het volleybal als de ‘Nationale Beker’. Bij de Amstel Cup waren de badjassen na de finale altijd meer dan een groot succes. Misschien ook een idee voor de finale van de ‘Nationale Beker’… Nevobo, lezen jullie mee?!”

“In de derde ronde van de beker namen wij het op tegen (net als vorig jaar) competitiegenoot Inter Rijswijk. Deze ploeg heeft een redelijke transformatie ondergaan en vooral aan de buitenkanten zijn een paar jonge frisse hard hitters toegevoegd. Maar, Inter Rijswijk trof één ding heel erg slecht… bij Sliedrecht Sport Heren 2 staat de ‘Nationale Beker’ (Nevobo, kunnen we ook iets aan deze jaren 80 naam doen?) bovenaan het prioriteitenlijstje.
Ieder jaar op teamweekend wordt er luid en duidelijk uitgesproken dat pieken in de beker uiterst belangrijk is. En dit bleek wel weer in de wedstrijd tegen de mannen uit Rijswijk.”
“Met stabiel, sterk, doordacht en goed spel waar niet eens iedereen op de toppen van zijn kunnen speelde hengelden wij de wedstrijd met 25-20, 25-16 en 25-13 binnen. Zoals je ziet, we zijn geen moment in de problemen geweest. De volgende ronde van de beker wacht ons Sudosa-Desto uit Assen city. Net voor het kerstdiner mogen wij richting het altijd gezellige Assen om een gooi te doen naar de kwartfinale van de ‘Nationale Beker’. Mocht er een potentiele sponsor meelezen, voel je vrij om met een zak dukaten bij de Nevobo aan te kloppen en wie weet mag je wel naamsponsor worden van het bekertoernooi. Fingers crossed…”

 

In de volgende ronde (de 1/8e finales) stromen ook de hoogste Eredivisieteams in. En dus spelen we op 23 december de volgende duels:

Sliedrecht Sport D2 – Voltena D1
OranjeNassau D1 – Sliedrecht Sport D1
Sudosa-Desto H1 – Sliedrecht Sport H2
Sovoco H1 – Sliedrecht Sport H1

 

In de Regiobeker kwam bij de jongens alleen het A-team in actie. Een gelijkspel en een overwinning volstonden om door te gaan naar de halve finale. De JB- en JC-selectie waren daar al voor geplaatst.

VC ‘t Aogje JA 1 – Sliedrecht Sport JA 1: 1-1
Move4U JA 1 – Sliedrecht Sport JA 1: 0-2

 

Bij de meiden moest iedereen aan de bak. Dat leverde louter overwinningen op en dus hebben we qua jeugd een full house in de halve finales op 10 februari.

Sliedrecht Sport MA 1 – Voltena MA 1: 3-1
Atak’55 MB 1 – Sliedrecht Sport MB 1: 0-2
Sliedrecht Sport MB 1 – OKK ’70 MB 1: 2-0
Volley2B MC 1 – Sliedrecht Sport MC 1: 0-3

Meiden B. Hoofdfoto: Meiden B en C.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club