03|05

2 vijfde plaatsen voor Yorick in Cancun

Dit weekend is een einde gekomen aan de reeks van drie viersterren beachtoernooien in het Mexicaanse Cancun. Voor Yorick de Groot en beachmaat Stefan Boermans was het, sinds 10 april, een succesvol avontuur aan de andere kant van de grote plas.

2 vijfde plaatsen voor Yorick in Cancun

Foto's: FIVB

Daar zag het overigens tijdens Cancun #1 niet naar uit. Vanwege de nog lage worldranking moeten Stefan en Yorick kwalificaties spelen om tot de Mexicaanse hoofdtoernooien te worden toegelaten en die overleefde de oud-Sliedrecht Sport H1-speler de eerste keer niet.

Bij Cancun #2 ging dat beter, maar toen stond in de eerste ronde van het eindtoernooi meteen een potje tegen de wereldkampioenen op het programma. Yorick en Stefan verraste echter vriend en vijand door het Russische duo Vjatsjeslav Krasilnikov/Oleg Stojanovskij, dat als tweede was geplaatst en in 2019 wereldkampioen werd, te verslaan.

In de kwartfinale vond het Nederlandse beachduo echter z’n Waterloo in het als zevende geplaatste Italiaanse duo Carambula/Rossi. In de eerste set konden ze in het begin nog redelijk in het spoor van het Italiaanse duo blijven, maar werd het uiteindelijk 16-21. Ook in de tweede set kon het BTN-duo tot 9-7 goed meedoen. De serie naar 9-13 en later van 12-13 naar 12-16 waren echter de voortekenen voor een naderend verlies. Stefan redde met een spectaculaire scorende save nog een punt en hield de hoop op de tiebreak bij 15-16 in leven. Bij 15-17 blesseerde hij zich aan de ribbenkast en vervolgens ging de set met 15-21 naar het Italiaanse koppel, waardoor voor Yorick en Stefan de vijfde plaats restte.

Ook bij Cancun #3 werd een knappe vijfde plaats herhaald, nadat er in de poulefase al van een als zesde geplaatst Pools duo gewonnen werd. Stefan en Yorick troffen in de kwartfinale Lucena/Dalhauser, die Cancun #1 en #2 op een negende plaats hadden afgesloten

In de eerste set maakten de Amerikanen het verschil na de 11-11 gelijke stand. Na de side out en twee scores op eigen serve hadden ze drie punten voor. De ervaren Phil Dalhauser, Olympisch goud in Peking, en zijn maat gaven dat verschil niet meer af. Via 16-13 en 18-15 sloegen ze met 21-18 af.

In de tweede set hadden de Nederlanders licht voordeel bij 5-7 en 11-12. Daartussen en -na waren de USA-mannen er bij 9-7 en 11-12 voorbijgegaan. Yorick en Stefan kwamen echter met sterk spel weer terug in de set bij 15-13. Na de 16-16 konden ze helaas niet voorkomen dat hun tegenstanders opnieuw doordrukten en een 19-16 voorsprong namen. Het werd nog 19-17 voordat de Amerikanen de strijd met een lijnbal beslisten.

Maar goed, twee vijfde plaatsen voor Stefan en Yorick zijn een geweldige oogst voor hen in deze drie toernooien in Cancun.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club