26|03

30 maart: NOJK’s en een stampvolle De Basis

Aanstaande zaterdag is het topdrukte op de volleybalkalender. In De Basis is eerst het CMV toernooi, gevolgd door de Relatiedag, terwijl ondertussen Super Saturday in volle glorie losbarst. Daarnaast strijden onze jeugdselecties in den lande op de finaleronden van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen.

30 maart: NOJK’s en een stampvolle De Basis

Beste Jeugdvereniging van Nederland

Zaterdag 30 maart is het de beurt aan Sliedrecht Sport om het CMV-toernooi te mogen organiseren. Vanuit de hele regio stromen de kids toe om opa ‘ordentelijke’ wijze een gigantisch kabaal aan te richten in De Basis. Vanaf 09.00 uur is het beurt aan niveau 2 en 3. Om 10.30 uur start niveau 4.

In de middag verzamelt vervolgens tout ondernemend Sliedrecht zich in onze sporthal voor de jaarlijkse Relatiedag van Rabobank Merwestroom en Sliedrecht Sport. De ingrediënten: bedrijfsbezoeken, speeches, borrelen, netwerken, diner en topvolleybal kijken. Dat wordt moooooi!

Want het is natuurlijk ook Super Saturday met onze dames vanaf 17.30 uur in actie (tegen Zwolle), gevolgd door de heren om 20.00 uur tegen Orion. Spanning en sensatie gegarandeerd.

Maar wellicht wel het echte sportieve hoogtepunt vindt buiten De Basis plaats: de finalerondes van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen, oftewel het NOJK. Op de ‘road to the final’ zijn we helaas Meisjes A en D en Jongens D verloren, maar de andere vijf teams gaan er vol voor. Daarmee zijn we de vereniging met het een-na-hoogste aantal deelnemende teams. Een mooi uitgangspunt om wederom de Jaap van Kasteelbokaal (‘beste jeugdopleiding van Nederland’) mee naar huis te nemen. Alleen Alterno strijdt met zes teams mee. Sudosa-Desto uit Assen en VC Sneek zijn elk met vier teams vertegenwoordigd.

De indelingen:
JA: de Boemel (Tuitjenhorn), Ecare Apollo 8 (Borne), Inter Rijswijk, NVC (Nieuwegein), Sliedrecht Sport, Sudosa–Desto (Assen), VoCASA (Nijmegen), VV Alterno (Apeldoorn).

MB: Dinto (Warmenhuizen), Dros-Alterno (Apeldoorn), Next Volley Dordrecht, Rivo Rijssen, Sliedrecht Sport, Set-Up ’65 (Ootmarsum), Sudosa-Desto (Assen), SV Dynamo (Apeldoorn).

JB: VC Zwolle, Dros-Alterno (Apeldoorn), Inter Rijswijk, Orion (Doetinchem), Prima Donna Kaas Huizen, Sliedrecht Sport, SV Dynamo (Apeldoorn), Twente ’05 (Enschede).

MC: Apollo 8 (Borne), Dros-Alterno (Apeldoorn), Flamingo’s ’56 (Gennep), Heva VCV (Varsseveld), Sliedrecht Sport, Rivo Rijssen, SV Dynamo (Apeldoorn), VC Sneek.

JC: Dros-Alterno (Apeldoorn), Next Volley Dordrecht, Orion (Doetinchem), Prima Donna Kaas Huizen, Sliedrecht Sport, Sudosa-Desto (Assen), Twente ’05 (Enschede), VCV (Veenendaal).

Voor wie wil gaan kijken en aanmoedigen… de C-Jeugd speelt in De Walvis in Beverwijk. De B-Jeugd is te bewonderen in Amarena in Amersfoort en voor Jongens A is Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan het strijdtoneel. Alvast heel veel succes voor de teams, die ongetwijfeld na afloop van heroïsche strijd nog even naar De Basis komen voor een glas welverdiende gazeuse!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club