26|02

8 jeugdselecties naar finales NK

Gisterochtend verschenen maar liefst acht jeugdselecties aan de start van de halve finales van het Volleybaldirect Open, oftewel de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Toen aan het eind van de middag het stof was neergedaald bleek dat ze op één na allemaal de finaleronde bereikt hadden. Jongens A+ had een bye in de halve finales, dus zijn er op 8 april maar liefst acht selecties die een kans maken op de nationale titels.

8 jeugdselecties naar finales NK

Om met de afvallers te beginnen… Jongens B had de voorronde al niet overleefd. Meiden C (foto hieronder) mistte op één puntje na de kruisfinales. Erg jammer: einde oefening.

Jongens A eindigde als eerste in de poule wat directe plaatsing voor de finaleronde betekende. Ook bij de jongste selecties (foto hieronder) was het al snel duidelijk dat ook zij zich mogen melden voor de strijd om de medailles.

Voor de rest was het spannender. Alhoewel… Jongens C had weinig moeite met Woerden (2-0). Hetzelfde gold  voor Meiden B: alles gewonnen met 2-0, inclusief de kruisfinale tegen Dinto (foto hieronder).

De grootste spanning zat bij de oudste meiden teams. Meiden A (foto hieronder) had relatief weinig moeite in de poulewedstrijden (drie keer 2-0 en een gelijkspel), maar de kruisfinale was nog wel even nagelbijten. Inter Rijswijk won de eerste met 31-33, maar moest de volgende twee aan Sliedrecht laten.

In Veenendaal een zelfde beeld  bij MA+ (hoofdfoto). De speelsters uit Dames 1 moesten daar eerder weg in verband met het eerste duel in de Kampioenspoule. De overgebleven speelsters waren gelukkig succesvoller dan het vlaggenschip, want tegen Dynamo werd met 2-1 de overwinning uit het vuur gesleept.

Wat een mooie dag… acht teams door naar de finales. Wat een weelde! Gefeliciteerd aan alle spelers en coaches.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club