29|12

84 teams maken spektakel van Toetstoernooi Volleybalschool Drechtsteden

De tweede editie van het Toetstoernooi van VSD, in samenwerking met Sliedrecht Sport, werd ook dit jaar weer een groot succes. Het toernooi, waarbij de jongste categorie vier tegen vier speelt en de categorieën onder 16 en onder 20 zelfs drie tegen drie (op een C-veld), wint supersnel aan populariteit. Met 84 teams was er ook een prachtige opkomst.

84 teams maken spektakel van Toetstoernooi Volleybalschool Drechtsteden

Het doel is om een tussentijds toernooi voor verschillende volleybalscholen te organiseren waarbij geen enkele speler zich kan verstoppen (kleinere teams), waardoor ieder individu kan toetsen hoe ver ze zijn ontwikkeld (TOETStoernooi). Ook is het niet echt de bedoeling dat er gecoacht wordt. De spelers moeten het zelf zien op te lossen. Op negen velden (in twee sporthallen: Sportcentrum Papendrecht en sporthal De Basis in Sliedrecht) werden tussen 9.30 en 14.30 uur alle poulewedstrijden gespeeld.

Er deden 84 teams mee van verschillende volleybalscholen, zoals bijvoorbeeld: Prima Donna Kaas Volleybalschool, Summa Volleybalschool, T.O.P. Volleybal Eindhoven, RTC Weert, RTC Rotterdam, Volleybal Academie Regio Meijerijstad, Volleybal College Drechtsteden, Volleybalschool Drechtsteden, Volley4u en Kalinko.

Voor de trainers en coaches zijn er een tweetal workshops georganiseerd. In Sporthal de Basis gaven zowel Michiel de Ruyter (oud ere-, top- en 1e divisie trainer en docent ActionType) als Eelco Beijl, de huidige assistent bondscoach van het Nederlands Vrouwenteam, zeer interessante en goed bezochte sessies. Ook stond er de gehele dag een verkooppunt van Sportshop Andre Vlot in De Basis. In de ochtend was Exo-L er om enkelbraces aan te laten meten en te testen.

Na deze toch al drukke en leuke ochtend, werden alle teams naar sporthal De Basis gelokt door middel van een welkomstdrankje van Osonyq en een heuse demo editie van King of the Court. Om 15.00 uur is gepoogd om alle 450 deelnemende volleyballers op de groepsfoto te krijgen, waarna om 15.15 uur de halve finales en finales konden losbarsten. Toen de kruitdampen waren opgetrokken waren hoofdprijzen als volgt verdeeld:

Ook waren er individuele prijzen te verdienen:

Op de site van Brian Cleton is een prachtig fotografisch verslag te vinden.zijn te vinden.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemende volleybalscholen, sporthal De Basis, Sportcentrum Papendrecht, SportCafé ’t Bankie, Michiel de Ruyter, Eelco Beijl, Sportshop Andre Vlot, Exo-L, Osonyq, Volleybalvereniging Flits, Sliedrecht Sport en natuurlijk alle andere aanwezigen en betrokkenen. Tot volgend jaar!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club