17|03

Alleen Dames 1 verliest. Mannen zeker van eerste plek B-poule

Van alle 'divisie'-teams die Sliedrecht heeft, verloor gisteravond alleen Dames 1. En dat is zuur, want zo raakt plaatsing voor de kwartfinales landskampioenschap zo langzamerhand wel uit zicht. Bij de Eredivisie-mannen was het juist wederom halleluja en dat nog wel uit bij SSS. De eerste plek in de B-poule - en daarmee een ticket voor de kwartfinale - is daarmee zeker gesteld. Ook Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Heren 3 wonnen hun wedstrijden.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Pim Waslander
Dames 1
In de Eredivisie B-Poule bij de dames stond de topper tussen Sliedrecht Sport en SV Dynamo gisteravond op het programma. Voor het halen van de tussenronde een uitermate belangrijke wedstrijd. Kijkend naar de stand was het voor Sliedrecht Sport net een tikkeltje belangrijker dan voor SV Dynamo.
1. SV Dynamo 6-20
2. VV Utrecht 5-16
3. Sliedrecht Sport 6-15
Zoals bekend veronderstelt gaan de nummers 1 en 2 na tien wedstrijden door naar de kwartfinale om de landstitel. In Apeldoorn was er via 15-11 in de tiebreak een 3-2 zege voor SV Dynamo. In Sliedrecht had Dynamo de tiebreak niet nodig om tot winst te komen. Het werd 1-3 via de setstanden 15-25, 29-27, 22-25 en 17-25.
Voormalig Sliedrecht speelster Dagmar Mourits velde in de eerste set, na de 15-23 door Lana Lijkendijk, met twee rake klappen het vonnis voor de 15-25. In set twee kon SV Dynamo bij 24-25 op 0-2 komen, maar even later bukte voormalig Sliedrecht libero Kirsten Knip zich en viel de serve met een ace voor de 26-25 binnen. Dagmar Mourits scoorde even later nog de 26-27 voor het volgende setpoint voor Dynamo, maar met een blokpunt besliste Sliedrecht vervolgens de set met 29-27 in haar voordeel.
De derde set kende ook een spannende ontknoping. Na de 20-20 stand bij het begin van de big points drukte Dynamo door naar 20-23 en won met 22-25. Daarna leek het pleit snel beslist te worden toen Dynamo in de vierde set naar 1-7 en 4-11 uitliep. Sliedrecht kwam bij 11-14 nog in de buurt, maar moest na 15-20 toch met 17-25 capituleren.
Heren 1
Sliedrecht Sport moest de eerste set aan SSS laten, de vroege zeven punten achterstand bij 12-5 kregen ze niet meer van de borden en via 18-14 en 22-18 ging de winst naar de thuisploeg. In set twee kon SSS vanuit achterstand (1-6, 7-10) bij 15-15 op gelijke hoogte komen, maar daarna besliste de serie naar 15-21 de set, die met 19-25 naar Sliedrecht ging.
De derde set was met 17-25 voor de gasten, waarna SSS in de vierde tot 10-10 bij kon blijven, en tot 20-22 op minimaal verschil kon blijven volgen, maar toen via een driepunter naar een 20-25 nederlaag werd gespeeld.
Hier vind je de samenvatting van de wedstrijd.
Door deze zege is Sliedrecht Sport zeker van de eerste plaats in de B-Poule.
Dames 2
Sliedrecht Sport D2 vs. VCN had als inzet mee blijven doen voor een top 5 plaats. Punten sprokkelen, niet met lege handen blijven. Dat laatste lukte beide teams met een 3-2 uitslag. VCN kwam met 0—2 voor (21, 19), maar kon daarna de trekker niet overhalen. Sliedrecht Sport D2 maakte via 25-16 en 25-17 gelijk, en besliste de wedstrijd met 15-4 in haar voordeel.
Heren 2
In de Topdivisie B bij de mannen is de tweede beslissing gevallen. Nadat eerder al duidelijk was dat VCN p/d wedstrijden gaat spelen, werd gisteren duidelijk dat Sliedrecht H2 het ticket voor de nieuw te vormen Superdivisie binnen heeft.
De Sliedrechters wonnen hun uitduel tegen Donki Sjot met 0-3. Donki Sjot bood in de eerste set nog fors weerstand (24-26), maar kreeg in de volgende twee sets maar 18 en 21 punten mee.
Dames 3 en Heren 3
Hier waren er twee ‘clean sheets’ te noteren. Dames 3 deed dat thuis tegen de nummer laatst: ODI en belandt hierdoor op de vijfde plaats. Heren 3 versloegen, net als Heren 2, Donki Sjot. Alleen was dit dan het tweede team van de vereniging uit Den Dungen (0-4); dat overigens ook nummer laatst staat. Heren 3 blijft daarmee bovenaan staan en kan, nadat promotie naar de Eerste Divisie al eerder veilig werd gesteld, komende zaterdag kampioen worden door thuis laagvlieger Volley2B te verslaan.