13|12

Carel is KerstKalkoenKlaverjasKampioen

Met maar liefst 282 punten verschil heeft Carel van Rijsbergen zich gisteren tot de KerstKalkoenKlaverjasKampioen laten kronen. Naast de eeuwige roem viel een overleden XL-variant van het gevogelte hem ten deel voor deze puike prestatie.

Carel is KerstKalkoenKlaverjasKampioen

In tegenstelling tot de edele volleybalsport is het kaarten maar een suffe bedoening. Behalve gisteravond in De Basis, waar 28 bloedfanatieke deelnemers elkaar op leven en dood bevochten met roem, pit en kale nel.

Het enthousiasme sloeg zelfs over op het barpersoneel dat ook energiek de kaarten ter hand nam en daarbij hun daadwerkelijke taak binnen ‘t Bankie glad vergaten. Vanzelfsprekend leidde dit tot afkeurenswaardige blikken van de overige bezoekers en worden officiële protesten en klachten niet uitgesloten.

Hoe dan ook was het klaverjassen, dat in Frankrijk en Noord-Amerika gespeeld wordt onder respectievelijk de benamingen ‘Belote’ en ‘Tarbish’, een groot succes. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar dat viel uit de gespannen gezichten van de deelnemers en de af en toe geslaakte krachttermen niet op te maken.

Uiteindelijk werden de winnaars ver na middernacht bekend. De Mini van de Week-kalkoen, voor de derde stek, ging met een score van 4.484 punten van Hans Slieker. Het al-iets-grotere-maar-nog-steeds-niet-heel-indrukwekkende karkas voor de tweede prijs, belandde in de welverdiende schoot van Petra Kroon, dankzij 4.509 punten. Of dat alle Kroontjes (het zijn er inmiddels aardig wat) kan voeden, valt overigens te betwijfelen.

Het grootste kalkoenenlijk representeerde de hoofdprijs voor de enige echte KerstKalkoenKlaverjasKeizer en die eer viel Papendrechter Carel van Rijsbergen ten eer. Geheel terecht natuurlijk, aangezien de manager van Dames 1 maar liefst 4.791 punten bijeen wist te harken.

Er schijnt nog sprake te zijn geweest dat de toch al zo aimabele winnaar zijn kalkoenkolos geruild heeft voor de zilveren, meer bescheiden, prijs, zodat alle Kronen een kluifje hebben. Maar of dat een daadwerkelijk Kerstsprookje, dan wel een broodje kalkoen-verhaal is, is voor immer opgegaan in de nevelen van de vroegste uurtjes van vrijdag de 13e.

Hoe het ook zij, het was best een leuk avondje….


Terug naar nieuws overzicht


Business Club