09|11

Dames 1 Europa in…

Het Europese avontuur is begonnen. Vanochtend zijn de speelsters en staf van Dames 1 op weg gegaan naar Las Palmas op de Canarische Eilanden.

Dames 1 Europa in…

Zaterdag is het hele team nog op corona getest. Zondag bleken gelukkig alle uitslagen negatief, zodat de reis naar Gran Canaria vandaag door kon gaan.

Morgen- en woensdagavond volgen dan om 19.00 uur de wedstrijden in de 1/16e finale van de Challenge Cup tegen Olimpico Las Palmas.

De afgelopen tijd is er flink getraind, alhoewel in aangepaste vorm. Julia Joosten gaf daarover een interview in het AD, dat vanochtend gepubliceerd is: “De afgelopen week hebben we nog wel in kleine groepjes getraind, maar met inachtneming van anderhalve meter afstand en zonder dat we mochten blokkeren bijvoorbeeld. Volleybal in een heel andere vorm dus dan we gewend zijn.”

Sowieso wordt het voor haar een andere wedstrijd omdat ze invalt als libero voor de geblesseerde Emma Rekar. In het AD zegt ze daarover: “We hebben voorlopig gekozen voor een interne oplossing binnen de selectie voor deze twee wedstrijden. Ik ben van oorsprong passer-loper, dus ik ben het in die rol ook gewend om te verdedigen. Al vereist de invulling van de taak van libero een geheel andere focus. Emma helpt me echter enorm, door op alle fronten tips en informatie te geven.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club