30|03

Dames 1 naar finale landskampioenschap

Door een 3-1 overwinning op Regio Zwolle hebben we de finale om het landskampioenschap veilig gesteld: 19025, 25-16, 25-21 en 25-19. Echt superrrrrrrrr

Dames 1 naar finale landskampioenschap

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Dat ons Dames 1 een team van topklasse is, werd vanavond maar weer eens bewezen. Regio Zwolle kwam, zag en… kwam thuis van een koude kermis. Moest de eerste set nog aan de Overijsselsen gelaten worden, daarna ging het in denderende vaart naar de blauw-witte overwinning.

Erg leuke bijkomstigheid was dat deze wedstrijd oer-Sliedrecht Sportster Famke van Rekom aan de selectie was toegevoegd en ook in actie kwam. Naast broer Jelle die bij Heren 1 regelmatig invalt, is dit dus op dit moment de tweede Van Rekom in onze Eredivisie-selecties.

Met nog twee wedstrijden te spelen in de Kampioenspoule zijn onze meiden niet meer in te halen door de nummer 3, wat betekent dat we het ticket voor de finale om het landskampioenschap binnen hebben. Sterker nog, we zijn ook niet meer te achterhalen door de nummer 2, dus zijn we ook meteen winnaar van de Kampioenspoule. Dat betekent dat we wedstrijd 1 (woensdag 17 april) en 3 (vrijdag 26 of zaterdag 27 april) thuis spelen. Hetzelfde geldt voor wedstrijd 5 (zaterdag 11 mei), mochten we niet voor die tijd de ‘best-of-five’ tweestrijd beslist hebben.

De tegenstander is nog ongewis. Set-Up en VC Sneek gooien hoge ogen, maar ook Eurosped is nog niet kansloos. Wat ons betreft… kom maar op!

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport plaatst zich voor finale om landstitel
“Verrassend genoeg was de start in Sliedrecht duidelijk voor de gasten uit Zwolle. De dames van Regio Zwolle Volleybal, die onderaan staan in de kampioenspoule, begonnen erg fel en dat leverde effect op. Dankzij een sterke service en een goede side-out werd de openingsset met 19-25 gewonnen door Zwolle.”

“Maar daarna stelde de regerend landskampioen orde op zaken. Trainster Vera Koenen wisselde wat speelsters en daarna ging Sliedrecht Sport duidelijk sterker spelen, de ploeg was wakker geschud. Na en sterke eerste set wist Regio Zwolle dat onder druk niet vol te houden.”

Lees hier het hele verslag op Volleybal.nl

En zo zag Regio Zwolle het zelf…

“In de eerste set speelden wij heel goed en daarin wisten wij Sliedrecht goed onder druk te houden”, aldus Regio Zwolle-captain Siska Hoekstra, die de grote favoriet voor de landstitel na de openingsset snel orde op zaken zag stellen. “Zij wisselden wat in de opstelling, waardoor wij de druk er niet op konden houden. Daarnaast speelde Sliedrecht de ballen veelvuldig hard en hoog over ons blok heen”, aldus Hoekstra, die tevens constateerde dat Regio Zwolle Volleybal in de loop van het duel een stuk minder ging serveren.” Over de gehele wedstrijd kwam de Zwolse ploeg tot maar liefst achttien foute services. “Klopt, wij maakten net iets teveel directe fouten.”

Met dank aan de website van Regio Zwolle.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club