10|12

Dames 1 onderuit tegen Peelpush

Waar de mannen zich donderdag en gisteren in een stuntscenario bevonden, hebben onze vrouwen dit vandaag ook meegemaakt. Alleen helaas in een negatieve rol: 3-0 verlies tegen de nummer 8, Peelpush. Geen doorstijgen naar de tweede plek dus, maar twee plekjes zakken naar de vijfde stek. Erg jammer allemaal.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto: Pim Waslander

Peelpush heeft gisteren voor een stunt gezorgd door in Meijel geen set af te staan aan het bezoekende Sliedrecht Sport, dat hoog in de stand stond, terwijl de thuisploeg positie acht bezette.

Peelpush begon het beste aan de wedstrijd door in de eerste set een 6-2 voorsprong te nemen, die echter door de bezoekers bij 6-7 ook weer van de borden was gehaald. Vervolgens gingen de teams in de score gelijk op tot 15-15. Peelpush sloeg zich naar 17-15 verdubbelde dat verschil bij 22-18 en sloot met 25-22 af.

In set twee maakte de thuisploeg van een 5-9 achterstand een 10-10 gelijke stand en nadat ze bij 15-14 op één puntje voor waren gekomen liepen ze uit naar een handvol punten bij 19-14. Sliedrecht kwam terug in de set, bij 22-22 waren er voor beide teams winstkansen, maar die waren het beste besteed aan Peelpush (25-23).

In set drie kwam Sliedrecht weer het beste uit de startblokken ((0-3, 3-6) maar was die voordelige marge bij 12-12 ook alweer kwijt. Peelpush sloeg zich daarna van 12-13 achter naar 18-13 voor en hield richting de big points het verschil van vijf punten vast (21-16 na 18-16). Met een mooie serie aan het eind van de set pakten ze vervolgens de verrassende 25-18 en 3-0 zege.

Peelpush kwam 10 aanvallende scores tekort ten opzichte van Sliedrecht Sport, scoorde hetzelfde aantal blokpunten (8 om 8) en maakte 2 aces meer (7 om 5). Totaal dus een voordelige eigen score voor de bezoekers van 45 om 53 punten.

Peelpush speelde met een erg lage foutenlast, in de eerste set scoorden ze bijvoorbeeld maar 1 punt voor Sliedrecht, terwijl ze eer 13 voor terug kregen. In set twee was dat 5 om 11 en in de derde set 4 om 6. Totaal dus 10 om 30. Dan kun je ook niet verliezen.

Wies Smits van Peelpush werd met 16 punten de topscorer van de partij. Bij Sliedrecht Sport kwam Evie van Kerkvoorde tot 12 treffers.