29|02

Dames 1 redt het niet tegen Utrecht

De B-poule is tot nu toe nog niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Tegen Utrecht bleef de ommekeer uit, ondanks drie spannende sets. Dat is overigens nog geen reden tot paniek. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan. Alle mogelijkheid om de kwartfinales veilig te stellen.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto’s: Guillaume Kortekaas

VV Utrecht had een bliksemstart in de eerste set met scores van o.a. Marly Bak liepen ze uit naar 4-9, de tussenstand waarop Sliedrecht Sport de time out in ging. Dat had resultaat, met o.a. blokpunten van Lana Lijkendijk kwam de thuisploeg terug in de set (10-9), waarna de teams in de score tot 14-13 bij elkaar bleven. Evie van Kerkvoorde sloeg Sliedrecht naar 2 punten voor (15-13), Marly Bak maakte dat met haar servebeurt met daarin 2 aces en scores van Ellemijn Stevens en Christie Wolt ongedaan via de serie naar 15-21. Sliedrecht knokte zich weer naast Utrecht (21-21), kon via Nikki van der Veen ook de aansluitende treffers voor 22-23 en 23-24 scoren, maar verloor de set na een uitgeslagen aanval.

In set twee nam VV Utrecht opnieuw vlot afstand (1-6, time out Sliedrecht) en deze keer bleef Sliedrecht de hele set op ruime afstand in de achtervolging. Tussenstanden 6-10, 11-16 en 14-21. Marit Pasterkamp, Iris Reinders en de foutenlast bij Sliedrecht waren scorend belangrijk voor VV Utrecht in die periode, bij de thuisploeg pakten Lana Lijkendijk en Sjakkie Donkers een of meer puntjes mee. Iris Reinders zette Utrecht op setpoint bij 18-24, de uitgeslagen aanval besliste de set.

Na 7-6 in de derde set kon de ploeg van Elroy Bezemer via o.a. een tweede bal score van Noa Rahangmetan en een ace van Lana Lijkendijk uitlopen naar 11-6, VV Utrecht moest in de achtervolging maar kreeg het gaatje niet meer gedicht, 13-7 werd nog 13-11, maar na 16-13 hield Sliedrecht het verschil op een drietal punten (19-16, 22-19) om aan het eind net genoeg voor de winst over te houden (25-23).

In set vier wisselden de teams elkaar aan de kop met enige regelmaat af. Zo werd 4-2 een 6-7 tussenstand en de 11-8 een 15-17. Daarna ging het initiatief naar VV Utrecht, dat de foutenlast een stukje lager kon houden dan de thuisploeg. Bij 20-21, na 16-21, was Sliedrecht dicht bij de gelijkmaker en had mogelijk een tiebreak in het vooruitzicht, echter stak Utrecht met een driepunter naar matchpoint bij 20-24 daar een stokje voor. De 22-25 betekende daarna 1-3 winst voor de bezoekers.

In de eigen score waren de teams aan elkaar gewaagd met 62 om 63 punten, VV Utrecht had de beduidend lagere  foutenlast met 35 om 26 directe punten voor de tegenstander. Iris Reinders werd met 21 punten topscorer, Evie van Kerkvoorde kwam tot 18 punten voor Sliedrecht. Marly Bak liet 5 aces noteren.