15|12

Dames 1: verlies tegen Utrecht

In de strijd om de plekken voor de Kampioenspoule hebben onze meiden het moeten afleggen tegen die van Utrecht. In de Domstad werd het 3-2 voor de thuisploeg. Jammer, want we kwamen met 1-2 voor en hadden met 1-3 een flinke stap gezet naar die play-offs om wie om het landskampioenschap gaan spelen.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto: Peter Verheijen

Voor zowel Utrecht als Sliedrecht ging het erom zich via een zege weer naar een plaatsje in de Top 4 te spelen. Als de nummers zes en vijf stonden ze voor begin één puntje achter Sudosa-Desto en drie achter op Apollo 8 en Zwolle. Er was dus veel te winnen.

In de openingsset bouwde Utrecht een voorsprong van drie punten op bij 7-4 die het heel lang in de set kon vasthouden (12-9, 16-13, 18-15), maar na opeenvolgende treffers van Evie van Kerkvoorde werd de voorsprong een achterstand bij 19-21. In de spannende setfinale sloeg Michelle Koolen de belangrijke punten voor de 22-25 setwinst voor de gasten binnen.

In set twee waren de teams opnieuw aan elkaar gewaagd en liep de score gedurende de set gelijk op. Een voordeel bij 9-12 was Sliedrecht bij 15-15 weer kwijt en via 19-19 en 23-23 werd de eindfase bereikt. Sjakkie Donkers zette Sliedrecht bij 23-24 op setpoint, spelverdeelster Robin van de Velde scoorde met een tweede bal even later de 26-25. Een voetfout besliste de set met 28-26 voor Utrecht.

In de derde set was VV Utrecht als eerste bij de twintig punten (20-19), kreeg echter toen een serie van vier tegen (20-23) en verloor vervolgens met 22-25. In set vier draaiden ze die rollen in setfinale om. Na een ruime voorsprong (16-11) was Sliedrecht tot 18-17 teruggekomen, waarna Utrecht met een serie naar 22-17 opnieuw afstand nam en met 25-19 de tiebreak afdwong.

De serie van 1-3 achter naar 9-3 voor was meer dan goed genoeg voor Utrecht om de vijfde set en daarmee de winst binnen te halen.  Via 12-7 werd het 15-9 en dus 3-2.