21|11

Dames 1 verovert koppositie

Door een cleane overwinning in Apeldoorn heeft landskampioen Sliedrecht Sport weer ouderwets de koppositie veroverd. Klasse dames!

Dames 1 verovert koppositie

Foto’s: Pim Waslander

In de eerste twee sets wist Alterno nog aardig partij te geven, alhoewel de setwinst nimmer in gevaar was: 18-25 en 20-25. In de derde set waren de kaarten even anders geschud. De Apeldoornsen, afgelopen seizoen nog dé tegenspelers in de eindstrijd om de landstitel, namen in het begin van de set een flinke voorsprong. Alhoewel die nog aardig dichtgelopen werd door Sliedrecht, bleef dat setje toch in Gelderland: 25-20.

Met het gunnen van die set was de hand van Alterno blijkbaar gevuld. In de vierde set maakte de blauw-witte armee gehakt van de groen-zwarten: 7-25. Met drie punten in de tas werd de terugreis naar de Alblasserwaard aanvaard. Moooooooi!

Daarmee is ook de toppositie in de Eredivisie van Eurosped overgenomen. De Twentsen hebben evenveel punten, maar scoren qua setsaldo wat minder. Wat dat betreft wordt komende zaterdag een ‘topweekend’, als de nummer 1 (Sliedrecht) het opneemt tegen de nummer 3 (Zwolle) en de nummer 2 (Eurosped) de nummer 4 (Flamingo’s-Activa) treft. Nu al leuk!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club